ילד בן 10 שלא רוצה ללכת לבית הספר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 10 שלא רוצה ללכת לבית הספר
    אמא של רועי
    29/01/2007

רועי שלי התחיל השנה את כיתה ד' ובהתחלה הוא חזר עם המון סיפורים וחווית ונראה שהוא נהנה בבית הספר. בשבועות האחרונים הוא כל הזמן מחפש סיבות להשאר בבית, פעם הוא לא מרגיש טוב, פעם הוא רוצה לעזור לאמא עם הקניות, כל פעם סיפור אחר. דיברתי עם המורה שלו כי חשבתי שאולי מתעללים בו אבל לא נראה לי שזה המצב...או לפחות המחנכת לא שמה לב שיש עויינות נגדו משום כיוון. ניסיתי לדובב אותו לגבי הילדים בכיתה, ושאלתי אותו גם לגבי חברים שלו והוא אומר שכבר נמאס לו מהחברים שלו ושלא כיף לו לשחק איתם יותר.
    באמת השבועות האחרונים הוא פחות יוצא החוצה וקצת מסתגר..אני אשמח לכל עצה - איך אני יכולה לעזור לו?? כואב לי הלב לראות אותו כזה עצוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה על התגובה המפורטת

אמא של רועי
    05/02/2007

אני אנסה את מה שאמרת ואעדכן. .. אני עובדת חצי משרה ככה שאנחנו מבלים דיי הרבה זמן ביחד בדרך כלל, ובתקופה האחרונה אפילו יותר בגלל שהוא לא הולך לחברים. הוא כל הזמן מבקש לבוא איתי לקניות בסופר או לרחיצה של המכוניות..ואני מאוד נהנית מחברתו.

אתמול הוא ביקש ממני להביא לו כלב, נראה לי שזה נובע מתחושת הבדידות שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפטיה לקושי

ענת זפרני
    11/02/2007

שלום לך אמא יקרה,
    אני חושבת שהכי קשה להיות במצב של חוסר אונים מול הילדים שלנו.
    הבן שלך מביע את הקושי במעשים. קרה לו משהו והוא לא יודע איך להתנהג
    אציע לך דרך להגיע אליו:
    קחי יום חופש מהעבודה וצאי איתו ליום כיף. בלי לדבר על בית הספר. ספרי לו על מה שקורה איתך, כתבה שקראת בעיתון סרט או קטע מהעבודה.
    לקראת אמצע היום נסי לדובב אותו, "שמתי לב שבזמן האחרון אתה קצת עצוב ומסוגר" וחכי לתגובתו, "לפעמים קשה בבית הספר" ולחכות.
    מנסיוני, ילדים מאוד רוצים לדבר על מה שמציק ולפעמים הם צריכים אמפתיה. אינני מכירה אותך אולם יתכן שילד מרגיש שאם יספר לך על מה שקרה תבקרי אותו על חלקו בארוע, "אז למה לא ..." ואז הוא שוב יהיה במקום האשם.
    חשוב מאוד להדגיש את הקבלה על ידי שתיקה והאזנה. מהמקום האמיתי של 'אני בעדך' תווצר תקשורת.
    את מוזמנת לספר לי איך התקדם
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו