מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרעות התנהגות?טל26/09/2011
שלום רב,
אני אמא לילדה בת שנתיים ו 7 חודשים.
השנה היא חזרה לאותו הגן שהייתה בו בשנה שעברה הפעם לשכבה הבוגרת (אני חייבת לציין שמאוד הייתי מרוצה מהגן והצוות) וכבר מתחילת השנה הגננת שיבחה אותה על כך שפתאום היא נפתחה והיא ממש מעורבת בגן ועם הילדים. היום, בערך חודש אחרי תחילת השנה הגננת התחילה להתלונן בפניי על התנהגות שונה אצל הילדה ,על כך שהיא לא רוצה לקחת חלק בריכוז או בפעילות של הגן, מבקשת לצאת החוצה,
צועקת, מתחבאת לה מתחת לשולחנות טוענת הרבה פעמים שהיא צריכה פיפי וכששולחים אותה לעשות היא פתאום טוענת שאין לה ובכללי מתנהגת לא יפה.
משיחתי עם הגננת, היא טוענת שזאת הפעם הראשונה שהיא נתקלת בכזו התנהגות (גננת של 30 שנה) וזה נראה כאילו היא אינה יודעת איך להתמודד עם ההתנהגות שלה.
בנוסף מאוד מפריע לי שהיא מדברת על ההתנהגות של הילדה שהיא עדה ושומעת ועוד משתפת אותה בזה שהיא מספרת לי שהיא מתנהגת לא יפה, אני לא חושבת שזה תורם לשיפור ההתנהגות של הילדה ואפילו קצת פוגע או להיפך, נותן לה תשומת לב על התנהגות שלילית, האם אני טועה? אני חושבת שהתנהגות הגננת במקרה הזה מקצינה את התנהגות הילדה ואף גורמת לה להימשך....
שאלתי היא מה אני אומרה להגיד לגננת ואיך להתנהג עם הילדה ועם הגננת?
ובנוסף, מה זה אומר על הילדה שלי? יש לה הפרעת התנהגות?
אשמח לתשובה מהירה.
בתודה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות התנהגות? - תגובה
סמדר ריינר28/09/2011שלום טל,
אני חושבת שאת צודקת בקשר להערות של הגננת, ובהחללט התהנגות כזו יכולה לחזק התהנגות שלילית.
אני ממש לא חושבת שלילדה שלך יש הפרעת התנהגות. זה גיל קטן מדי בשביל אבחנות כאלה. אין ספק שהילדה סובלת ממצוקה כלשהי, וצריך לברר מהי. הרבה פעמים ילדים מסתגלים יפה בשלב הראשון ואחרי זמן הם מבינים פתאום מה קורה ומגיבים. יכול היות שקשה לה עם ילדים יותר גדולים, או שיש בעיה אחרת שחשוב להבין אותה, לפני ששופטים את הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)