מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מקקיענבל21/01/2008
שלום רב,
אני יודעת מקריאה בפורום שהנושא די פופולרי, אבל בכל זאת יש לי שאלה בקשר למקרה הפרטי שלנו. הבת שלי בת 3 וחודשיים - ילדה נבונה, פקחית וצורך בשליטה. בגיל די מוקדם (שנתיים וחמישה חודשים) נגמלה מטיטול ואחרי זמן מה - כחודשיים - פיתחה פחד מעשיית קקי בשירותים. היא היתה מבקשת טיטול בכל פעם שהיה לה קקי, ונענינו לדררישתה, למרות שניסינו בעזרת הסברים, ספרים, פרסים וכו' לשכנעה. אבל ללא הצלחה. יש לציין שכשהיתה קטנה (עד גיל שנה וחצי) היו לה בעיות של עצירות שנפתרו עם תרופות מרככות צואה (פגלקס). היום אין לה בעיה בפי הטבעת, למיטב ידיעתי. לפני כשלושה שבועות החלטנו לנסות שיטה אחרת - פשוט לא להסכים לטיטול וגם אם בורח לה בתחתונים - שזה מה שקורה לרוב. היא ממש נלחצת מעניין הקקי בשירותים - ועם פיפי אין בעיה לחלוטין - גם בלילה. אני מפחדת שבכך שנייתי להשתלט על העניין זה יגרום לה או לדחף מוגבר לשליטה או לטראומה מעניין הקקי. מה לעשות לדעתך? להחזיר את הטיטול לקקי? להמשיך בתהליך על אף שהיא עלולה לפתח תסכול מהכשלון? אשמח לעצותיך.
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה לשאלתי
ענבל22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתול
שושי יעקובי24/01/2008התופעה שאת מתארת שכיחה. ישנם ילדים שמפחדים מעשיית קקי והחיתול הוא פתרון זמני שמיטיב איתם. למעשה הילדה שלך גמולה. היא שולטת פיזית על הצרכים ויודעת לבקש את החיתול בזמן המתאים. מעין שירותים ניידים. מבחינה רגשית היא במצב ביניים שבו היא רוצה להיות גמולה ובעלת שליטה מלאה על הצרכים אבל גם פוחדת. הרבה ילדים פוחדים מכל מיני היבטים של התהליך: ההיפרדות מהחלק הזה מגופם, הנפילה לשירותים, הפחד מלא להצליח כל הזמן. ילד שסבל מעצירויות נלחץ מעצם התחושה הפיזית הלא נעימה שקקי מעורר. על מנת לעזור לה להתגבר על הפחד, היא זקוקה לליווי ולהכוונה שלכם. למידה הדרגתית מלווה בשיחות בינכם, הרבה אמפטיה לפחדים שלה. בדרך כלל אני לא ממליצה על הורדת חיתול בלבד. אני מציעה קודם להכין את הילד. להתחיל לתת חיתול אבל רק בשירותים. תוך הסבר שזה המקום ששם עושים את הקקי. אחר כך לעודד עם פרסים וחיזוקים לשבת על השירותים עם חיתול. לשבת בשירותים עם ההורים ולקרוא סיפורים מצחיקים ונעימים. רק אחר כך לעשות את הקפיצה של הורדת חיתול, לפעמים זה עובר ללא חרדה אך הרבה פעמים מתעוררת חרדה אך לילד ולהורה יש דרכים להתגבר עליה. אם בשלושת השבועות הללו לא היתה הפנמה אפשר עדיין להתחיל את כל התהליך מהתחלה באופן הדרגתי.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)