גמילה מקקי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מקקי
    ענבל
    21/01/2008

שלום רב,
    אני יודעת מקריאה בפורום שהנושא די פופולרי, אבל בכל זאת יש לי שאלה בקשר למקרה הפרטי שלנו. הבת שלי בת 3 וחודשיים - ילדה נבונה, פקחית וצורך בשליטה. בגיל די מוקדם (שנתיים וחמישה חודשים) נגמלה מטיטול ואחרי זמן מה - כחודשיים - פיתחה פחד מעשיית קקי בשירותים. היא היתה מבקשת טיטול בכל פעם שהיה לה קקי, ונענינו לדררישתה, למרות שניסינו בעזרת הסברים, ספרים, פרסים וכו' לשכנעה. אבל ללא הצלחה. יש לציין שכשהיתה קטנה (עד גיל שנה וחצי) היו לה בעיות של עצירות שנפתרו עם תרופות מרככות צואה (פגלקס). היום אין לה בעיה בפי הטבעת, למיטב ידיעתי. לפני כשלושה שבועות החלטנו לנסות שיטה אחרת - פשוט לא להסכים לטיטול וגם אם בורח לה בתחתונים - שזה מה שקורה לרוב. היא ממש נלחצת מעניין הקקי בשירותים - ועם פיפי אין בעיה לחלוטין - גם בלילה. אני מפחדת שבכך שנייתי להשתלט על העניין זה יגרום לה או לדחף מוגבר לשליטה או לטראומה מעניין הקקי. מה לעשות לדעתך? להחזיר את הטיטול לקקי? להמשיך בתהליך על אף שהיא עלולה לפתח תסכול מהכשלון? אשמח לעצותיך.

ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לקבל תשובה לשאלתי

ענבל
    22/01/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול

שושי יעקובי
    24/01/2008

התופעה שאת מתארת שכיחה. ישנם ילדים שמפחדים מעשיית קקי והחיתול הוא פתרון זמני שמיטיב איתם. למעשה הילדה שלך גמולה. היא שולטת פיזית על הצרכים ויודעת לבקש את החיתול בזמן המתאים. מעין שירותים ניידים. מבחינה רגשית היא במצב ביניים שבו היא רוצה להיות גמולה ובעלת שליטה מלאה על הצרכים אבל גם פוחדת. הרבה ילדים פוחדים מכל מיני היבטים של התהליך: ההיפרדות מהחלק הזה מגופם, הנפילה לשירותים, הפחד מלא להצליח כל הזמן. ילד שסבל מעצירויות נלחץ מעצם התחושה הפיזית הלא נעימה שקקי מעורר. על מנת לעזור לה להתגבר על הפחד, היא זקוקה לליווי ולהכוונה שלכם. למידה הדרגתית מלווה בשיחות בינכם, הרבה אמפטיה לפחדים שלה. בדרך כלל אני לא ממליצה על הורדת חיתול בלבד. אני מציעה קודם להכין את הילד. להתחיל לתת חיתול אבל רק בשירותים. תוך הסבר שזה המקום ששם עושים את הקקי. אחר כך לעודד עם פרסים וחיזוקים לשבת על השירותים עם חיתול. לשבת בשירותים עם ההורים ולקרוא סיפורים מצחיקים ונעימים. רק אחר כך לעשות את הקפיצה של הורדת חיתול, לפעמים זה עובר ללא חרדה אך הרבה פעמים מתעוררת חרדה אך לילד ולהורה יש דרכים להתגבר עליה. אם בשלושת השבועות הללו לא היתה הפנמה אפשר עדיין להתחיל את כל התהליך מהתחלה באופן הדרגתי.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו