בעיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה
    הההה
    30/09/2011

שלום רב! הנני מעוניינת לדעת איך לפעול נכון. אני אמא חד הורית לבן מתוק וחמוד בן 4.5. התגרשתי לפני שנתיים וגרוש שלי לוקח את הילד לשישי שבת באופן קבוע. חשוב לציין שהוא לא משקיע כלכך בילד , לא כספית ולא בשום דרך אחרת,אך אני אף פעם לא אומרת משהו נגטיבי ליד הילד. בזמן אחרון בן שלי התחיל להגיד לי בעיקר בזמן עימותים בינינו שהוא לא רוצה לגור איתי והוא לא אוהב אותי ואפילו דברים כמו אני יזרוק עליך משהו, בנוסף לכך הוא חוזר על הדברים האלה הרבה פעמים. זה ממש מוציא אותי מדעתי,אני תמיד אומרת לו חבל מאוד כי אני מאוד אוהבת אותך, אך הוא קולט שזה פוגע בי וממשיך, בזמן אחרון הוא גם התחיל לעשות את זה ליד אנשים אחרים. נראה לי שאבא שלו רק מרוצה מהמצב...וזה ממש כואב. אני מאוד רוצה שהקשר שלי עם הבן יהיה הכי טוב ורק לא יודעת איך נכון להגיב אותו ואיך לגרום לו להבין שאני מאוד אוהבת אותו ורוצה לטובתו תמיד, אני לא אויב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה - תגובה

ליאת גרוס
    30/09/2011

שלום לך
    ילדים לפעמים אומרים דברים כאלה. בעיקר ילדים שחווים קושי רגשי ובאופן זה בעצם מבקשים עזרה. החכמה היא לא להתייחס לתוכן הישיר של הדברים. הילד זקוק לתחושת ביטחון ושמותר לו לכעוס ולהביע תוקפנות ומצוקה . חשוב שלא תתרגשי. הוא לגמרי לא מתכוון לכך. הוא תלוי בך ובאהבתך וייחרב עליו עולמו אם תעזבי או תתרחקי. הוא לא חווה אותך כאויב. זה את שמתחילה לחוות אותו כאויב ולפחד ממנו ומתגובותיו. כשיראה אותך רגועה וחזקה מולו יבין שאת יציבה מולו והוא יכול להיות רגוע. הוא יכול לסמוך עלייך ועל אהבתך. תמשיכי להצהיר ולהביע את אהבתך כפי שאת עושה. חשוב שהילד ידע שנשאר אצלך ואין לו אפשרות לעבור לגור עם אבא בקביעות.
    מקווה שדברים ירגעו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו