מאיזה גיל ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מאיזה גיל ?
    אלי
    30/09/2011

לפורום שלום
    בערב החג האחרון , אחייניתי ובן זוגה התייחסו כל הזמן לבקשותיהם של שני ילדיהם (5 - 3) . ופה ושם (אומנם במקצת) קטעו את שטף הברכות . אני אמרתי שכדאי שלא יתייחסו , (וכל עוד זה לא דחוף) שיאמרו להם להתאפק קצת עד סוף הברכות בזמן שהסבא מנסה לברך , וכך להרגיל אותם להיות מאופקים וקשובים כמו כולם איזה 20 ד' , (לפחות בחלק "הרציני" של הערב) . אך הוא השיב שזה עדיין מוקדם להקנות הרגלים כאלה - שאלתי היא - האם זה אכן מוקדם מידי ? ואם זה נכון ? אז מאיזה גיל כן ? - עליי לציין ששני הילדים אהובים ונפלאים ולא בעייתיים , ונראה לי שאם היו נוהגים איתם כמו שאמרתי הם היו מבינים שבסיטואציות כאלה להיות שקטים וקשובים .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאיזה גיל ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאיזה גיל ? - תגובה

ליאת גרוס
    30/09/2011

שלום אלי.
    אני נוטה להסכים איתך שהרגלים כמו דחיית סיפוקים למספר דקות בזמן שסבא מברך הם משהו שכבר מתאים לגילאים שתארת. כמובן מול ילדים ללא קשיים משמעותיים. גם אם הילדים לא מצליחים להתאפק חשוב להבהיר להם שהברכות של סבא באות לפני הרצונות המיידים שלהם. הייתי מתחילה בחינוך מעין זה כבר בגיל שנה-שנתיים, כמובן באופן המותאם לילד.

יחד עם זאת, אני גם ממליצה לחשוב פעמיים לפני שמנסים לחנך הורים אחרים במשפחה. גם ככה החג הזה מורכב משפחתית והערות על הורות זה דבר שעלול לפגוע ולא להישכח במהרה. אין כאן פרופורציות. היזהרי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו