חרדות בילדה בת 5 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדות בילדה בת 5 וחצי
    זהר
    02/10/2011

בתי בת החמש וחצי סובלת מחרדת נטישה וחרדה חברתית:
    הדבר מתבטא, מאז היותה תינוקת, בחוסר יכולת להרדם לבד (עדין צריך לשבת לידה בחדר),לא מסוגלת ללכת לחברים לבד,לא אוהבת חיבוקים,פחד מרעשים,פחד מאנשים זרים, לא מדברת עם מבוגרים אפילו אם היא מכירה אותם (כמו הורים לילדים בגן שלה
    ), בבוקר נפרדת רק אם אנו מוסרים אותה בידי הגננת,ועוד חרדות רבות.
    נפגשנו עם פסיכולוגית שאף באה לגן והתבוננה עליה וסיכמה שיש לה בעייה בויסות החושי (רעשים חריגים ודברים שמפריעים לה להתרכז) וחרדות רבות שבאות לידי ביטוי בוורבליות גבוהה - שומרת על קשר באמצעות הדיבור עם הגננת/סייעת, חשש ממפעילים חדשים שבאים לגן וכו.
    פסיכולוגית זו מטפלת באמצעות משחק ואילו לי הומלץ בעבר טיפול בCBT אך הפסיכולוגית אמרה לי שמכיוון שCBT מטפל כל פעם בחרדה ספציפית ואילו בתי סובלת מחרדות רבות - אז CBT לא מתאים.
    מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות בילדה בת 5 וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות בילדה בת 5 וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    02/10/2011

שלום זהר,
    זה לא נכון, לדעתי, דווקא בגלל שמודבר בילדה עם חרדות רבות CBT במיוחד בשילוב ביופידבק יכול להתאים לה מאוד.
    עם זאת בגיל 5 ייתכן שהיא קטנה מדי לטיפול CBT, כיוון שזהו טיפול שדורש צורת חשיבה שאופיינית לגילאים גדולים יותר וכן מוטיבציה ואחריות ברמות שהן קצת יותר מדי לצפות מילדה גיל הזה. בהחלט אפשר להתחיל בטיפול במשחק, או לחכות עוד שנה שנה וחצי ולהתחיל CBT.
    גם טיפול במשחק יכול להקל עליה, במיוחד אם זה ישולב עם הדרכת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ועוד שאלונת..

זהר
    02/10/2011

תודה על התשובה המהירה, אני בהחלט אנסה.
    האם את יודעת במקרה האם אוכל לקבל על טיפול שכזה החזר מקופת החולים? זוהי הוצאה לא פשוטה.. (1300 ש"ח בחודש..) - כללית מושלם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ועוד שאלונת.. - תגובה

סמדר ריינר
    02/10/2011

שלום זוהר,
    ככל הידוע לי כן, את צריכה לפנות למטפל שהוא מוכר מבחינת ההכשרה שלו והתעודות שלו, ולהציג את זה בצירוף חשבונית לקופה. הכי טוב שתבדקי בקופה עצמה ובאתר האינטרנט שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו