רוצה להפסיק לכעוס

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רוצה להפסיק לכעוס
    דליה
    02/10/2011

ערב טוב,
    ביתי הבכורה כבת ארבע, לפני כשנה ילדתי את בני השני.
    לאחרונה, מעבר להצקות ה"קטנות" כלפי אחיה, באופן סיסטמטי אינה מוכנה להפרד ממני לטובת אביה, משפחה וחברים לגן (בגינה מעדיפה להצמד אלי מלשחק עם חבריה) אציין שבעבר היתה ילדה מ א ו ד חברותית וסתגלתנית, היא הודפת את כל הסובבים אותי המנהלים איתי אפילו שיחה פשוטה.
    היא מנהלת איתי עימותים על כל דבר שאפשר, תוך כדי סצנות ולעיתים התעלמות ממני ומבקשותיי.
    במקביל, היא דואגת במהלך היום לדשן אותי בהמון מילות אהבה ומחמאות "אני רוצה רק אותך" אותך אני הכי אוהבת בעולם", אנחנו החברות הכי טובות בעולם" וכדומה...
    מבחינת הגננת מדובר על ילדה מאד נוחה, מנומסת והיא לא מרגישה בדבר.
    כשאיני בסביבה הדברים מתנהלים כשורה.
    בזמן איכות שאני מעניקה לה מדי שבוע היא עסוקה בלכעוס עלי כי איני עושה דברים בדיוק כפי שהיא מכתיבה לי... או שטוענת שאינה רוצה לבלות ללא אחיה.
    הדבר יוצר אצלי תיסכול הגורם לי במקום לתת יותר - דווקא לרצות להתרחק, להמנע...
    האם הכל ביטויי קנאה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להפסיק לכעוס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה להפסיק לכעוס - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/10/2011

דליה שלום,
    את מנסה לתת הרבה לבתך ואיכשהוא יוצא שאתן מתקשות להתחבר וכשאתן יחד הדברים לא זורמים כפי שהיית רוצה. נראה לי שחשוב שתחשבי קצת בינך לבין עצמך, ותיעזרי באביה ובדמויות קרובות אחרות שאת סומכת עליהן כדי להבין מה קורה ביחסים ביניכן. ההתנהגויות שלה הן ניסיון לשלוט בך ולבטל את ההבדלים ביניכן, שאולי נובעת מחרדה מאוד גדולה שאם תיפרדו אפילו למעט או תהיו שונות, הקשר ייהרס. אני לא יודעת איך הקשרים שלך האחרים, וכמה חשוב לך להיות נפרדת או קרובה. כדאי לחשוב קצת על הדברים הללו, ואולי להיעזר בייעוץ אצל איש מקצוע, כיצד את יכולה להתחבר עם בתך בצורה שתהיה נעימה ותואמת.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו