מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינויי התנהגות וביטחון עצמי - ילדהדרורית03/10/2011
שלום רב
יש לנו ילדה מדהימה כמעט בת ארבע וכן ילד מדהים בן שנה וארבע חודשים.
בתקופה האחרונה ניתן לראות כי הבת הבכורה שלנו מתקשה להתנהל עם אח שלה - המון מריבות המון רצון שיתרחק ממנה . היא ילדה בעלת ביטחון עצמי מאוד גבוה ולפתע היא הפסיקה להשתתף בחוג הבלט אותו היא נורא אהבה. ששאלתי אותה למה היא אמרה שהאחרים מסתכלים עליה. למשל כשיצאנו מהחוג עברה קבוצת בנות עשרה וראתה אותה עם הבגד גוף והקוקיה והן חייכו ואמרו איזה מתוקה היא - והיא שאלה אותי :"אמא למה הן צוחקות עליי". משהו בכל התחושה הפנימית החזקה שלה מתערער. כמו כן אני מרגישה שאני ניהייתי קצרה איתה יותר - שאני לא מוכנה לקבל התנהגות אלימה ולא נחמדה ממנה כלפיי אחיה וכלינו כהורים. אני בטוחה שיש קשר בין הדברים אני רק לא ידעת איפה למקם אותו ואיך להתנהל עם שניהם. האם לאפשר להם להשתולל כל עוד אין "דם", האם להכריח אותה להשתתף בחוג?
אודה לכם על תשובתכן.
אמא של שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויי התנהגות וביטחון עצמי - ילדה - תגובה
סמדר ריינר03/10/2011שלו םדרורית,
אני לא בטוחה שהשינוי עם האח מסביר את כל הקושי שנוצר. בודאי שלא להכריח ללכת לחוג, אם כבר לעודד, להציע גישה הדרגתית שתהיו איתה בהתחלה ואחר כך תלכו וכו', להכריח אין טעם. אני ממליצה לכם לפנות לייעוץ, כי זה נראה לי חורג מהעניין של הולדת האח ואין לי די מידע כדי להבין טוב יותר ממה זה כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דרורית03/10/2011אני ממש לא מכריחה בהתחלה ישבתי איתה בפנים והיה לה נורא כיף בפשאר הפעמים היא התחילה ואני ישבתי בחוץ ורק לקראת סוף השיעור הפסיקה - אז חזרתי פנימה ולמרות זאת היא ממש לא מוכנה לעשות משהו - היא טוענת שהיא מתביישת מהבנות החדשות והיא ממש צמודה לרגל של המורה.
אני העלתי את נושא האח כגורם נוסף בחייה - ורציתי לבקש כלים להתנהלות בסיסית איתה\איתם כדי שהיא לא תרגיש כל הזמן מעירים לה ואומרים לה מה לעשות או לא לעשות - הייתי רוצה להחזיר לה קצת שליטה לחיים שלה ולהוריד ממנה קצת נטל או איזה תחושה שבה היא בעצם לא בסדר כי היא לא משחקת עם אחיה יפה או שהיא צועקת כשמרדימים אותו או דברים כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר03/10/2011שלום דורית,
אני לא טענתי שאת מכריחה אותה. אם את זוכרת את השאלה שלך, ואם לא את יכולה לעיין בה, את זו ששאלת אותי אם להכריח, ועל כך עניתי שממש לא.
אם את רוצמה להוריד ממנה נטל- אז תורידי. אם את רוצה שהיא לא תרגיש שמעירים לה כל הזמן אז אל תעירי. אני יוכלה לדעת מהתאור שלך מה באמת מציק לה ואני עדיין חושבת שעניין האח לא מסביר את זה מספיק. לצערי על סמך התאור שלך אין לי כרגע כלים לתת לך מעבר למה שנתתי ואני חוזרת וממליצה לך לפנות לייעוץ, שם יוכלו להבין יותר לעומק מה הבעיה, שעדיין לא ברור לי מהיכן היא נובעת. לא לכל מצב זה מקצועי ונכון לתת כלים כלליים שאולי לא מתאימים. אני לא נוהגת לתת כלים למצב שאני לא מבינה מספיק. זה נראה לי לא נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)