מצוקה של תאום בן 7.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מצוקה של תאום בן 7.5
    אמא
    03/10/2011

שלום. אני אם חד הורית לתאומים בנים בני 7.5 שלומדים בכיתה ב'. אחד מהם מתנהג בצורה לא אופיינית זו פעם שניה (בעבר הוא הסתגל בקלות למסגרות. בכיתה א' החלו הקשיים). אציין שמדובר בילד פיקח מאד (המליצו עליו לאחרונה לאבחון מחוננות), ורבלי מאד ובאופן עקבי הקדים את אחיו במובן הקוגניטיבי, אך בצד הפיזי פחות. הפרידה מאחיו התאום נעשתה כבר בגיל 4.5, כך שנראה לי שאין קשר לפרידה ביניהם. אחיו התאום מתפתח באופן תקני והוא ילד מאד חברותי, "זורם", סוג של pleaser, בעוד הילד "המתקשה" (שכעת נמצא בקשיים) - הוא ילד אינדיבידואליסט, פרפקציוניסט וקצת "מעופף". הקשיים שלו באים לידי ביטוי בכל מיני קטעים של "אנטי" בביה"ס ובבית (למרות שבפועל הוא עושה את כל מה שהוא צריך ובקלות...רק שהוא "מוציא את המיץ" לכולם בדרך), הוא בוכה בדרמטיות מכל שטות, חוזר ואומר "אף אחד לא אוהב אותי", "אני טמבל", והכי מדאיג: "אני רוצה למות". התחלתי ללכת לטיפול פסיכולוגי ע"מ לקבל הדרכה הורית כיוון שלא קיבלתי הסכמה של אביו לטיפול (בשלב זה הוא טוען שלדעתו זה יעבור). מה אני אמורה לענות לו?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצוקה של תאום בן 7.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצוקה של תאום בן 7.5 - תגובה

ליאת גרוס
    04/10/2011

שלום לך
    אני חושבת שאת עושה נכון שפנית לאיש מקצוע. חשוב שתפני למישהי עם ניסיון ב"טיפול הורי". לא הדרכת הורים המתמקדת בהדרכה ולא טיפול פסיכולוגי פרטני. עדיפות למישהו שמתמצא בנושא התאומות כי סביר שהנושא רלוונטי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו