מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות התנהגות ילד בן 10אורטל04/10/2011
שלום רב ,
הרגשתי היא כי הכל סובב סביב בעיות ההתנהגות של בני בן ה-10 ולא במובן החיובי .ילד סנדוויץ לאחות בכורה בת 13 עימה הכל זורם על מי מנוחות ולאח תינוק בן שנה .הוא כמובן מרעיף אהבה רבה על התינוק אך ברור לי כי קיימת קנאה עזה המתבטא בהתדרדרות בלימודים ,מסתיר מאתנו מועדי מבחנים למרות כי נשאל על כך .(אינו כותב ביומן )
הוא על תקן של ליצן הכיתה ,כך מעידות מורותיו .מחרחר ריבים על בסיס קבוע יומי עם אחותו .מאוד קשה לו וכמעט בלתי אפשרי לעמוד בהבטחותיו, למשל לאחר בקשת סליחה על התנהגות שלילית הוא מחזיק מעמד בד"כ ל -24 ש' הקרובות ושוב חוזר חלילה.
הפסקתי להענישו כי איני מאמינה בכך וזה אפקטיבי ליום יומיים ולא לטווח הרחוק .
יש לציין כי הינו פעיל 5 פעמים בשבוע בחוג כדורגל .בעלי ואני משוחחים עמו על בסיס יומי על בעיות ההתנהגות בבית ובכיתה אך השינוי הוא מינורי אם בכלל .אנו מתעדכנים לצערי ,על הנעשה בכיתה לא מפיו אלא מהמורות המתקשרות להתלונן על הפטפטת שלו בכיתה וכישלונותיו הלימודיים .ברור לי כי ברגע שנעלה על דרך המלך בתוך המשפחה תהיה השפעה מיידית וחיובית על התנהגותו בביה"ס .
פרט אחרון -מאז לידת התינוק לא שבתי לעבודה ואני זמינה עבורו ,אך מרגישה שאינו מנצל זאת לתועלתו האישית .אני מצידי משתדלת מאוד לפנקו בארוחות צהריים כבקשתו ,לקיחה ואיסוף מביה"ס .אך אני מרגישה שדבר אינו מספק אותו ואולי זו בכלל טעות שנשארתי בבית לגדל התינוק .
אשמח לחוות דעתכן .
תודה מראש
אורטל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות ילד בן 10 - תגובה
ליאת גרוס04/10/2011שלום אורטל. נשמע שהילד אומר משהו דרך ההתנהגות שלו. קשה לי לדעת מה הבעיה מתוך רק מתוך מה שכתבת אבל לא נראה לי שהכל קשור בקנאה באח. אולי מודאג בנוגע למקומו במשפחה וזה כבר משהו יותר מורכב מקנאה.
נשמע שכדאי להתייעץ עם איש מקצוע. עוד רעיון המבוסס על הכללה כללית שאינה בהכרח רלוונטית במקרה זה: בעיות התנהגות בגיל זה נחלשות בדר"כ כאשר יש הרבה נוכחות של אב בתמונה. ו...אמא בבית זה תמיד טוב אז אל תצטערי שנשארת.
נסו לדבר איתו יותר על תחושותיו . מה הוא היה כותב על המצב ?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליאת על תשובתך המהירה .אורטל
אורטל05/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)