ילדתי בת שנה וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדתי בת שנה וחצי
    שלי
    04/10/2011

שלום רב,
    ילדתי בת שנה וחצי, ילדה בריאה, שמחה ומאושרת. נמצאת בגן מגיל שלושה חודשים והשנה עברה לכיתת הבוגרים באותו הגן. הגננת והמטפלות מוכרות (אך לא היו טיפלו בה בשנה הקודמת), וכמו כן עברו איתה ילדים מהשנה שעברה. כמו בהרבה גנים ילדתי ננשכה השנה כבר 3 או 4 פעמים ע"י ילדים שונים מסיבות שונות. (להבנתי יש בעיה בגן של כמה ילדים שכל הזמן נושכים את כולם ולא רק אותה). כשהגעתי היום לגן התברר לי שננשכה היום שוב ע"י ילד אחר והבעיה (לפי טענת הגננת) היא שילדתי לא יודעת להביע רגש, כלומר, כשהילד נשך אותה (ממש חזק) היא לא עשתה דבר, לא בכתה ולא צעקה ולא החזירה מכה, פשוט עמדה בשוק. המטפלת טוענת שזה קצת מוזר וצריך לעקוב אחרי זה כי אולי לילדה יש בעיה בהבעת הרגשות שלה. באופן כללי הגננת טוענת שהיא לא מביעה רגש- לא שמחה גדולה ולא כאב וכו'. ואני קצת מבולבלת אומרת לה שבבית זה ממש לא ככה. כשהיא מקבלת מכה או קורה לה משהו לא נעים אז היא כן בוכה וכן מביעה את עצמה. באופן כללי ילדה מאוד בוגרת לגילה, עצמאית וחושבת.
    אני נמצאת עכשיו במקום שאני לא יודעת כ"כ מה לחשוב או מה לעשות עם הנתון הזה.
    אשמח לעזרה מכם.
    בתודה רבה מראש,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדתי בת שנה וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדתי בת שנה וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2011

שלום שלי,
    אם בבית היא כן מביעה רגש, זה סימו שבגן היא הייתה כל כך מבוהלת שהיא הייתה ממש קפואה. זו תגובה חרדתית שקיימת וקורית לילדים ואנשים במצבים שמפחידים אותם. יכול להיות גם שיהלדה לא מרגישה נוח בגן מסיבה כלשהי, וקפואה שם כל הזמן. אם זה כך יכול להיות שמסגרת הזו לא מתאימה לה כרגע. בכל אופן אם את רוצה לבדוק את דברי הגננת בכל זאת, כדאי שתפני למכון להתפתחות הילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו