מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי הכנת שיעורי ביתל05/10/2011
ביתי הגדולה נכנסה השנה בשעה טובה לחטיבה.
בחטיבה שבה לומדת ביתי ישנה מערכת שנקראת smart school, זו מערכת שבה ניתן קוד אישי להורה, בצורה כזו ההורה יכול להתעדכן במצב הלימודים, אי הכנת שיעורי בית, חיסורים ציונים וכו'.היות והמערכת עובדת בצורה יעילה ביותר אני נכנסת מידי ערב למערכת ומתעדכנת במצב לימודייה, אך לתדהמתי אני שמתי לב שהיא לא הכינה שיעורים 3 פעמים מתחילת השנה, מיותר לציין שבסך הכל לומדים חודש אחד ואי הכנת שיעורי בית בתקופה כזו קצרה מרגיזה מאוד...........
שאלתי היא: כיצד אני יכולה ל"העניש" ילדה בגיל 12? כיצד עליי לנהוג?
אשמח לקבל הצעות.
בברכת גמר חתימה טובה לכל בית ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הכנת שיעורי בית - תגובה
סמדר ריינר05/10/2011שלום דורית,
דעתי ענישה היא לא הדרך, זה גם לא יועיל וגם יגרום נזק. קודם כל הייתי בודקת, באיזה מקצוע? האם כל הפעמים באותו מקצוע? האם זה מעיד על קושיבאותו מקצוע? בעיה בתקשורת עם המורה? , הייתי מבררת איתה בכלל - למה? מה קרה, מדברת איתה, יש הרבה עבודה לעשות לפני ענישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי הכנת שיעורים
ל06/10/2011סמדר בוקר טוב, ואלפיי תודות על הזמן שהקדשת לי במענה.
לגבי שאלותייך: בשלושת הפעמים אי הכנת השיעורים היו במקצועות שונים, הבעייה היחידה שיש לביתי זה שמצב החברתי חשוב לה מעבר למצב הלימודי, ביתי מגיעה להשיגים גבוהים, היא ילדה משכילה (אבל עצלנית גדולה) מערכת היחיסים שלנו מאוד "בריאה" ופתוחה. ולפי דברי הילדה "שכחתי", ושוב לדעתי זה חוסר חשיבות לעניין ולא קושי בעשיית השיעורים,
לגבי המילה "ענישה" כנראה שלא הסברתי את עצמי כראוי, כוונתי היתה דרך להתמודד עם הבעייה.
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי הכנת שיעורים - תגובה
סמדר ריינר06/10/2011שלום דורית,
בתך נמצאת בגיל שבו אכן החשיבות עוברת למצב החברתי, זוהי התנהגות נורמלית. אני חושבת שבגיל הזה מעורבות אינטסיבית שלך במידת הכנת שיעורי הבית שלה אי לא הכרחית וגם לא רצויה. חשוב שתעבירי את האחריות אליה. כל עוד את עסוקה בזה מאוד, היא עלולה להיות עסוקה בלהתנגד לך, ולשנוא את הלימודים. הלימודים הם אחריות שלה מול בית הספר, אם היא לא מכינה שיעורים, הציונים שלה ירדו, בשלב מסויים, אם את לא תיקחי אחריות על זה זה יתחיל להציק לה. כשזו תהיה המוטיביציה שלה - זה כבר מקום אחר. הילדה הזו היא כבר לא בגיל שאת אמורה לשבת לה על הראש שתכין שיעורים. זה כבר לא כל כך מתאים.
אני מציעה לך לנסות להילחלץ פחות, לימודים תמיד אפשר להשלים, חוויות ילדות וחוויות חברתיות לא, את יכולה לעמוד לרשותה כשהיא צריכה עזרה, את לא יכולה לרצות במקומה ללמוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ל06/10/2011תודה רבה על עזרתך, קראתי והפנמתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)