מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שלוש אלים ומציק.אפרת05/10/2011
הבן שלי בן שלוש התחיל לדבר בגיל מאוחר שנתיים וארבע לערך (עבר ניתוח כפתורים) , הוא בגן מגיל שנה ועשר בתחילה כשהו היה דוחף ילדים ומציק חשבנו שזה בגלל שאין לו את היכולת לבטא את עצמו , היום הוא מדבר נהדר ועניין ההצקות מחריף הוא אינו מסוגל לשבת במפגש מבלי להציק למי שיושב לידו , בחצר הוא חוטף את הצעצוע לחבריו דוחף אותם וכד' הוא גם אינו מסוגל לשבת לעבוד בציור למשך הרבה זמן. אני אמא לשלוש ילדים והוא האמצעי האח הגדול בן 8 והקטן בן שנתיים, כשבן השנתיים משחק בכיף למשל במשאית בחד הוא יכול בלי סיבא של ממש לבוא ולחטף לו את המשאית ולברוח לסלון או סתם לדחוף אותו.
אני לא ממש יודעת באיזה שיטה לנהוג ניסיתי לתווך את הסיטואציה ולהסביר לו שאם הוא רוצה לשחק איתו הוא צריך לבקש בלי לחטוף (אחרי שניה הוא שוב חוטף), ניסיתי להסביר לו שהוא מתנהג בצורה לא נעימה וצריך לבקש סליחה - מה שיצר מצב שהוא מבקש סליחה ממש מיד לאחר המעשה כשהוא רואה שאני מתקרבת לאזור הצעקות, ניסיתי לקחת את צעצוע המריבה ולהפריד בין האחים (מרחיקה את ה"חוטף" לחדר אחר כשהוא יושב לחשוב ולהירגע )מה שגורם לבכי וצעקות מצידו ומצד אחיו (ובכלל אני לא מבינה למה אני מענישה בדרך גם את האח הקטן שבסה"כ רצה לשחק בשקט.... ניסיתי גם את הדרך היפה שהוא ילד טוב וזה לא יפה. בקיצור כלום לא עובד ואני לא יודעת כיצד לנהוג. גם הגננת לא ממש יודעת מה לעשות ומספרת שהוא ממש מציק לילדים למרות שהיא ניסתה את הגישה התקיפה וגם המון חיבוקים ותשומת לב.
אשמח לקבל עצה טובה יותר ממה שכבר ניסיתי
תודה מראש אפרת
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלוש אלים ומציק. - תגובה
סמדר ריינר05/10/2011שלום אפרת,
נשמע לי שאת עושה נכון. אם גם את וגם הגננת לא מצליחות להתמודד, יכול להיות שכדאי לבדוק יותר לעומק מה הבעיה. אני מציעה שתפנו למכון להתפתחות הילד כדי להתייעץ ולבדוק מה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)