בן שנה ו 7 חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנה ו 7 חודשים
    קרן דכ
    05/10/2011

שלום רב,
    בני ילד טוב מקסים ואהוב, ילד מאוד נוח וממושמע בד"כ.
    לאחרונה אני נתקלת בשני דברים שאינני יודעת כיצד להתמודד איתם,
    הראשון - הוא זורק כמעט כל מה שהוא מחזיק בידיו. אני מתעקשת איתו שירים ולפעמים הוא לא רוצה ונכנס לחדר כעונש , יוצא ממנו מיד וכשמגיע אני שוב מתעקשת שירים את מה שזרק, אך זה נורא קשה ואני מרגישה שזה מתגבר והוא זורק יותר ויותר.....
    השני- הוא איננו ילד אלים בכלל אך תוך כדי משחק או פעילות הוא לפתע נותן מכה אני תופסת את היד ואומרת שאסור ובו ברגע הוא נותן מכה נוספת , קרו מספר מקרים שזה ממש הרתיח אותי ה"דווקא" הזה ונתתי לו מכה קטנה על הידואז הוא כביכול נפגע...
    אלה שני מצבים שאני ממש רוצה לדעת כיצד לפעול ולטפל בהם כי מלבד זאת הוא פשוט ילד מדהים.
    אודה להתייחסותכם

קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו 7 חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ו 7 חודשים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/10/2011

קרן שלום,
    הילד שלך נמצא בגיל שבו הורים רבים מרגישים תסכול עצום, על כך שהילד המקסים והאהוב שהיה עד כה די נוח, מתחיל להשתנות ולבטא כעסים ורצונות שלא תואמים את מה שההורים רוצים. לפתע יש צורך להציב גבולות, וזה מאוד קשה ולא נעים, כיוון שעד כה היה קל יותר "לנהל" את הילד.
    כדאי לקחת בחשבון שילדים בגילו מבלגנים את המשחקים וזורקים אותם. אם הוא סתם זורק זאת בבית (ולא על מישהו), מספיק בעיניי לסדר בערב, בין ארוחת הערב לאמבטיה. חשוב שתעזרי לו ובכך תתני לו את היסודות הראשוניים לסדר ואחריות. לעומת זאת, כאשר הוא מרביץ יש להגיב באופן מיידי באמירה ברורה שלא מרביצים, ואפשר גם להפסיק את הפעילות לזמן קצר כדי שהוא יבין שקרה עכשיו משהו חריג מבחינתך. חשוב שאת תימנעי מאוד מלהכות אותו, בין היתר כי אז המסר מאוד מבלבל מבחינתו ולא השגת דבר בתגובה כזו.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו