מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מכה לשם חינוך?נעמה23/01/2008
בני לבין בעלי יש חילוקי דעות . אני באופן נחרץ נגד כל מכה אפילו קלה שביותר כדרך חינוך
הוא טוען שלתת מכה מדי פעם על היד זה רק מטיב לילד.
הילד שלי הוא כולה בן שנתיים וזה הגיל שהוא רוצה לנסות הכל( גם את המחשב היקר של אבא) וגם קצת גיל שבו הוא מנסה להראות עצמאות . ולכן אני די סלחנית כשהוא "ממריא "את פי.
אבל כשזה נוגע לאבין הילד פשוט מוציא אותו מהכלים. אני מרגישה שהם נכנסו למין מלחמת כח מי ינצח. ומטבע הדברים בעלי יותר גדול ויותר חזק אז הוא משתמש בחוזקו הפיזי כדי לכפות את דעתו על הילד.
היום הוא צעק על הילד דחף אותו על הספה ובסוף נתן לו גם מכה חזקה על היד כי הוא לא שמע לו.
אני פשוט לא יכולה לסבול את זה. אני ישר עוברת למנגנון אוטומי שבו אני חוטפת את הילד מלידו ואפילו צועקת על בעלי שיפסיק ולא יגע בו (בנוכות הילד)
בעלי טוען שאני מסיבה יותר נזק בהתנהגות זו. וכמו שצינתי מכה או שתיים רק מטיבות
אני טוענת שכל גלוי אלימות כלפי הילד (אפילו במטרה "לחנך" ) יכל לגרום לו טראומות ולפגוע לו בבטחון העצמי .
מי צודק?
האם עלי לעצום עין ולשתוק? או יותר לעמוד על שלי לטובת הילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכות
שרון באומל24/01/2008שלום נעמה
כשהורה או כל מבוגר אחר מפנה אלימות כלפי ילד לשם פתירת בעייה - הילד לומד שזו דרך ההתמודדות לפתרון בעיות. בנוסף, מכות מובילות לירידה בבטחון העצמי ותחושת בוז והשפלה. תחושה של הילד שהוא קטן ולא שווה והרבה כעסים שעשויים לצאת בדרכים שונות, גם בתוקפנות כלפי עצמו.
אני לא ממליצה על מכות באופן קבוע לשם "חינוך".
אני מציעה לכם לגשת באופן דחוף לאיש מקצוע באיזור מגוריכם, כיוון שנשמע שקיימת בעייה בקשר בין בעלך ובנך, אשר משפיעה מאוד על כל המערך המשפחתי.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)