מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שרוצה שאמא תמותליאת07/10/2011
בני הבכור, כמעט בן חמש. לפני כמה ימים כעס עלי (לא הסכמתי לקנות קרטיב, זרק אבנים קטנות לכיווני בגלל זה, אמרתי שעכשיו לא נישאר בגינה והתחלתי ללכת), הוא צרח הרבה זמן, ואחר כך כשהגענו הביתה ביקש לצפות בטלוויזיה ואמרתי לא, לא התנהג יפה, ובכל מקרה הוא צופה כל יום רק בתוכנית אחת של 25 דקות, והעדפתי שזה יהיה יותר מאוחר לא מייד אחרי התנהגות רעה. אז הוא אמר לי שהוא רוצה אמא אחרת, לא אותי. ואני שאלתי אותו, ומה יהיה איתי? אז הוא אמר: את פשוט תמותי ותהיי בבית קברות. אני רוצה את אבא שלי ואמא אחרת. והוסיף: אני אכרות לך את הראש בסכין. והלך למטבח והביא סכין. אמרתי לו: תחזיר מייד את הסכין למגירה. אמרתי לו בשלווה כי אני מכירה אותו, הוא ילד שבחיים לא יעשה משהו באמת אלים, הוא ילד עדין וחכם. והוא מייד הלך למטבח ושם סכין במגירה. אחר כך כעסתי עליו זמן ארוך על הכל ביחד, והוא רק צעק שהוא מבקש סליחה ורוצה חיבוק ובכה הרבה זמן. ואני לא מהר סלחתי, כי יש לו עניין כזה שהוא מבקש סליחה ובוכה ורוצה חיבוק אחרי שמתנהג לא יפה, ומייד חושב שהכל ייגמר, ומה לעשות שאצלי עוד היה בראש כל הדברים שאמר וההתנהגות שלו. בכל מקרה אחר כך הוא בדק כמה פעמים והתנהג מאוד יפה כל הערב ושאל אם סלחתי, ואמרתי שכן. והוא נורא עזר בבית והיה בוגר וממש השתדל לאורך היום. בלילה לפני השינה דיברנו, והוא אמר שהוא בכלל לא רוצה שום אמא אחרת (אני לא שאלתי, הוא אמר בעצמו), וחיבק אותי, והיה מאוד מתוק. ואמרתי לו שהעניין עם הסכין היה מאוד חמור, והוא אמר: אבל בכלל לא התכוונתי להתקרב אליך רק רציתי להפחיד אותך. בכל מקרה, העסק נגמר וכאמור אתמול והיום התנהג מאוד יפה ובחום ובבגרות. יחד עם זאת זה נשאר לי בראש הסיטואציה והדברים שאמר. אני תוהה מה עובר עליו. יש לציין שיש לו אח קטן שבו הוא מקנא, אבל הקנאה פוחתת ככל שאחיו גדל ויותר מתייחסים אליהם באופן שיוויוני (האח בן שנתיים וחצי). מעבר לזה אני תוהה אם זה נובע מזה שאולי אני בבית מגבילה אותו יותר מדי. בלילה כשדיברנ ודובבתי אותוו הוא אמר לי שהוא לפעמים מקנא בילדים על אמהות שלהם ונתן דוגמא- אמא של חברה שלו מהגן תמיד מסכימה להמון ממתקים אחרי הגן ולכמה טלוויזיה שהיא רוצה (החברה שלו) ואני לא. וזה נכון, מבחינות מסוימות הוא יותר מוגבל מילדים אחרים בסביבתו. ממתק אחד ביום נראה לי מספיק לגמרי, וגם 25 דקות ביום צפייה בטלוויזיה, רק תוכנית אחת, שאני משתדלת לתת לו לבחור בעצמו רק דברים אלימים אוסרת. בשאר הזמן אנו מדברים, קוראים ספרים, עושים לגו, הוא מכין איתי ארוחות ערב כל יום, מבשל ונורא אוהב את זה. נכון שלפעמים הוא גם משתעמם, אבל בסדר, זה לא אומר שחייבים בכל שנייה משעממת להיתקע מול מסך. אני לא מאמינה בזה. אבל פתאום אחרי שהוא אמר שהוא רוצה שאני אמות חשבתי שאולי משהו אני עושה ממש לא נכון. אני גם אציין שאני אמא מאוד נוכחת, הוא לא בצהרון, אני אוספת אותו בעצמי כל יום מהגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה
שולי10/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שרוצה שאמא תמות - תגובה
סמדר ריינר10/10/2011שלום לי,
את מתארת בצורה מאוד יפה את כל התהליך והחשיבה שעברו עליייך. יכול להיות אכן שיש לך צורך בשליטה רבה מאוד בילד וזה מכביד עליו. העניין הוא לא טלוויזה או לא טלוויזה אלא יותר שילדים ןצריכים קצת חופש ולא תמיד זה טוב כל כך הרבה הגבלות. נסי אם את יכולה לראות אם אפשרי לשחרר קצת. פשוט ריבוי המגבלות והשליטה זה דבר שעלול לגרום לילד להרגיש שרודים בו, שלא נותנים לו אפשרות גם לבחור ולהחליט, וזה אכן מגביר את השנאה כלפי דמויות סמכות ואת הרצון למרוד.הסופו של דבר אכן הוא התנהג התהנגות אלימה למרות שהוא לא רואה סדרות אלימות. בניגוד למה שנהוג לחשוב, אלימות היא משהו שבדרך כלל בא מבפנים, מתוקפנות שלא נמצא לה מוצא ולא מצפייה בסדרות. ואם הוא יראה טלוויזה 50 דקות ביום מה יקרה? יכול להיות שהחוקים שלך קצת נוקשים מדי, וכדאי לנסות יותר גמישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)