זקוקה לעצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה
    מירב
    09/10/2011

בני בן 3 וארבעה חודשים. בן יחיד. רק עכשיו החל לבקש לעשות פיפי וקקי בשירותים. הוא מודיע כאשר הוא צריך ללכת, אומר שיש לו פיפי או קקי ואז או שהולך לבד או שמבקש שאבוא איתו. הוא יודע להוריד את המכנסיים והתחתונים אבל לא מרים אותם בחזרה. הוא יודע להרים גם את התחתונים וגם את המכנסיים (אומנם לא בקלות) אבל הוא עושה את זה אם אני מתעקשת ומפצירה בו רבות. אם אני לא מפצירה הוא פשוט יחזור לשחק עם המכנסיים מופשלות או שיוריד אותם ואת התחתונים לגמרי (למרות שגם זה דורש ממנו מאמץ אבל כנראה שפחות.
    השאלה שלי היא עד כמה אני צריכה ללחוץ עליו לעשות את זה לבד או פשוט להרים בשבילו (שזה מה שאני עושה רוב הפעמים אחרת הוא פשוט עומד כמו בול עץ) גם אם אני מבקשת לוקח לו הרבה זמן להגיב ואני מרגישה שאני ממש צריכה להכריח אותו.
    השאלה שלי היא מה הדבר הנכון לעשות כי מצד אחד אני לא רוצה שיתרגל שעושים בשבילו הכל. אין לו אחים ללמוד מהם דברים ואני שם תמיד בשבילו אבל אני לא רוצה שיתעצל. כשהוא מרים את המכנסיים לבד אחרי הפצרות רבות הוא מקבל הרבה שבחים על שהצליח אבל זה לא עובד עליו כי כנראה ששיבחתי אותו על הרבה דברים בגיל מוקדם יותר שהוא כבר לא רואה בזה רווח. אז מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2011

שלום מירב,
    יכול להיות שמשהו בסמכות ההורית שלך לא עובד נכון. את לא אמורה להפציר, עצם הסיטואציה של הפצרה היא לא בריאה ולא טובה. את אמורה להורות בסמכותיות :"עכשיו מתלבשים, קדימה".את גם לא אמורה לחזק אותו על כל דבר שהוא עושה, כי כנראה נוצר מצב שהוא חושב שהוא עושה את זה בשבילך.
    כנראה שלילד שלך נדמה לפעמים שאת מאוד חסרת אונים וצריכה שהוא יעשה דברים במקום שהוא ירגיש שאת מנהלת אותו ויש דברים שהורים אומרים וילדים עושים. אם זה אכן כך קודם כל את צריכה לשנות תפיסה, ולשנות את הטון והדרך שבה את מדברת אליו בסיטואציות מסויימות. אם את לא מצליחה לבד אולי כדאי לפנות להדרכת הורים קצרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו