ילד בן חמש שמשחק בשערו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן חמש שמשחק בשערו
    טל
    09/10/2011

שלום רב,

ילדי בן החמש משחק בפוני שיערו, במשך כל שעות היום, כשהוא הולך לישון, כשהוא לחוץ, סתם כשהוא רואה טלוויזיה. כמעט כל הזמן.

אני מקפידה לספר אותו לעיתים קרובות כדי שהשיער לא יהיה ארוך מדי כי אז זה מקטין את התכיפות שבה הוא עושה את זה אבל לא לגמרי מונע. התספורת כרוכה בתחנונים ובבכי שלו כל פעם מחדש שלא לקצר לו את הפוני לגמרי.

יש לציין כי גם אבא שלו עושה את זה עד היום.

הדבר גורם לגיחוך אצל ילדי הגן ולטיזינג נגדו. אותו זה פחות מעניין אבל אותי זה מטריד.

ניסינו להסביר לו שבחוץ זה לא יפה ושיעשה את זה רק בבית או לפני השינה אבל זה לא עוזר.

אודה על קבלת עצה האם להתעקש להפסיק עם זה ואם כן- איך עושים את זה?

תודה רבה
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן חמש שמשחק בשערו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן חמש שמשחק בשערו - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2011

שלום טל,
    את יכולה לנסות ללמד אותו דרכים אחרות להרגיע את עצמו, כמו למשל ללמד אותו הרפיית נשימות, או משחק מרגיע כלשהו שעולה על דעתך. בכל אופן לא הייתי מכריחה אם הוא עצמו לא מעונין בשינוי. ייתכן שבהמשך כשהוא קצת יגדל תהיה גם לו מוטיבציה ואז ניתן יהיה לפנות לטיפול קצר אצל מטפל קוגניטיבי התנהתגותי כדי להיגמל מכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו