הכנת ילד בן 5 לנסיעה של 10 ימים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הכנת ילד בן 5 לנסיעה של 10 ימים
    מושי
    09/10/2011

בוקר אור,
    בן זוגי נוסע ל- 10ימים לסדנת ויפאסנה שבסדנה לא מתקשרים לא מדברים בעצם ושומרים על שתיקה מה שזה אומר שגם לא יצור קשר עם הבית.
    לבני בן ה- 5 הסברנו שאבא נוסע לחו"ל ושאין קליטה בפאלפון ולכן לא נוכל לדבר איתו.
    בני ילד מאוד בוגר, מפותח מאוד לגילו.
    לציין שבני מאוד קשור אליו ומבלה איתו המון במשך היום - ובאמת מקדיש לו מעל ומעבר הקשר בינהם מאוד חזק כך שאני חוששת מהנתק הזה עבורו.
    לציין שגם עבורי זה יהיה מאוד קשה הניתוק הזה כי אף פעם לא נפרדנו לתקופה כל כך ארוכה, ובכלל מבלי לדבר שזה יהיה קושי עצום ביותר, ואיפה שהוא כנראה שאני בתוך תוכי חרדה בעצמי.
    אך אני בטוחה שאסתדר - זה כנראה שיעור טוב עבורי קצת להתנתק, להתגעגע ובאמת לאפשר לו את החופש הזה וההתנסות בויפאסנה שמאוד מעניינת אותו.
    השאלה האם יש מקום להגיד לילד עוד משהו בהקשר זה? האם הניתוק הזה לא עלול לעורר איזה שהם פחדים או חרדות? איך ניתן להפיג פחדים וחרדות בהקשר הזה?
    לי כילדה זכורה חוויה בגיל הזה שכנראה ליוותה אותי שנים ומי יודע אם לא פיתחתי איזה שהיא חרדת נטישה, שאבי נסע למילואים וזה היה נתק של שבוע שבועיים ואני ממש זוכרת את הקושי שלי שאמא שלי השכיבה אותנו לישון והוא לא היה..
    אנחנו כהורים שחווים חוויות או חרדות נורא חוששים לילדנו מן הסתם לא הייתי רוצה שהחוויה זו תגרום לאיזה שהייא חרדה??
    אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנת ילד בן 5 לנסיעה של 10 ימים - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2011

שלוםו מושי,
    אין שום סיבה שבנך יפתח חרדת נטישה. טבעי שהוא יתגעגע ויהיה לו קשה תוך כדי, אבל זה בסדר גמור וממש לא סוף העולם. להבא, אול כדי לספר לו את האמת, אין בה שום דבר שלא מתאים לגילו או עלול לעורר חרדה.
    חשוב מאוד שלא תגזימי עם החששות שלך, כי אז הילד עלול לחשוב שאולי כן משהו לא בסדר פה וזו לא האמת.
    נסי להרגע ולשדר לילד קור רוח, אין סיבה לדאגה במקרה הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו