מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריגרסייה בגמילהרמה09/10/2011
שלום רב,
בני בן 2.5 התפתחות תקינה. התחלנו בתהליך הגמילה לפני כחודשיים, בהתחלה למרבה הפלא שיתף פעולה דיי מהר נגמל מהרטבת לילה וביום למד להודיע כשיש פיפי. מכיוון שיש לנו חצר הוא מאד אוהב להשקות את הצמחייה, ומידי פעם היה יושב על הסיר או הישבנון כנ"ל לגבי קקי. חשוב לציין שלפחות פעם ביום היה מפספס, מה שאני ייחסתי כחלק נורמאלי מהתהליך.
עם חזרתו לגן, הגננת הודיע לי שהוא מסרב לשבת בשירותים. בהמשך היה שיפור קל והוא הסכים להשקות את העץ, אבל בסיכומו של יום הוא עושה כל יום במכנסיים לפחות פעם אחת. חשוב לציין שהוא לא עושה קקי בגן דבר שגורם לא לעצירויות לא נעימות.
בשבוע האחרון גם בבית החל להתנהג אחרת ולא מוכן לעשות קקי בסיר ולפעמים גם עושה פיפי במכנסיים. היום למשל הודיע שיש לו פיפי אבל לא היה מוכן להוריד את מכנסיו.
מה עלי לעשות ?
היום הודיע לי הגננת שהמצב "מאד בעייתי" הוא עשה היום קקי במכנסיים ונראה לי שמתחיל להימאס עלהם העניין.
הצעתי להביא את הסיר שלו לגן, למרות שאני לא בטוחה שזה יעזור.
לא רוצה למהר להחזיר את החיתול כדי לא לבלבל אותו.
לעצתך המהירה אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריגרסייה בגמילה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט18/10/2011רמה שלום,
התופעה שאת מתארת מתרחשת פעמים רבות במהלך גמילה תקינה. ייתכן שהשינוי של החזרה לגן מעט הלחיץ אותו. חשוב לדבר עם הצוות ולעודד אותם שלא יתייאשו, בסך הכל הם בוודאי מחליפים חיתולים לילדים רבים בגן, אז מדוע הקושי מולו? אני ממליצה מאוד להשתמש בטבלה של פרסים, היא עוזרת פעמים רבות. בנוסף, אני מפנה אותך לעמוד השאלות הנפוצות בפורום, לגבי רגרסיה בגמילה, במיוחד סביב הקקי.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)