ילד מופנם ושקט

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד מופנם ושקט
    ירון
    23/01/2008

שלום רב ,

בני בן חמש בגן טרום חובה ( יליד ינואר) , הוא אח תאום .
    השנה החלטנו להפריד בינו ובין אחותו התאומה .לציין כי אחותו היא הדומיננטית והיא היתה בעבר יוצרת עבורו קשרים חברתיים ולמעשה "מנהלת לו את העיניינים " .

עכשיו כשהוא בגן נפרד , יש לו קושי ביצירת מעגל חברים רחב ( יש לו מס' מצומצם של חברים בגן ), הוא מאוד שקט , עדיו מאוד , מדבר בלחש רב - עד כדי כך שאנו נאלצים להעיר לו מס' לא מבוטל של פעמים שיאמר שוב את דבריו בקול רם , , סגור , ממעט להתבטא ולספר על חוויותיו בגן .
    להדגיש כי מדובר בילד חכם מאוד עם יכולות קוגנטיביות גבוהות .וכן אין כל בעיה ביכולותיו המוטוריות.

בשיחה שקיימנו עם הגננת לאחרונה היות והילד לאחרונה טוען כי אינו רוצה ללכת לגן , היא הדגישה שהילד מאוד סגור וביישן . והמליצה לפנות לניצן או לשרות הפסיכולוגי בישובינו לצורך ביצוע אבחון .
    וטיפול תרפי בתנועה / אומנות .

הסתבר לי שניצן זה אגודה לטיפול בלקויות למידה והפרעות קשב וריכוז .איני מוצאת את הקשר .
    מה המלצתך וכיצד אוכל לעזור לילדי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מופנם ושקט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מופנם ושקט

שרון באומל
    24/01/2008

שלום ירון
    אני מצטרפת לעצתה של הגננת, שכדאי לטפל בקושי בעודו קטן, על מנת להקל על סבל מיותר בעתיד. אם הקושי הוא רגשי 0כפי שנשמע ממכתבך) הייתי מציעה לפנות לאיש מקצוע בתחום זה. איש מקצוע יוכל לעמוד על שורש הקושי ולעזור לילדך למצוא דרכים אדפטיביות יותר להתמודדות חברתית.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו