איך להתחיל?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • איך להתחיל?
    נונה
    10/10/2011

    שלום רב, ילדי בן ה-7 הנו ילד אמצעי ,אח לבת 9 ולבן 2.5 . הוא מטופל בריפוי ועיסוק מאז היותו בן 4 ,בהתחלה היה קושי כי לא הסכים לשתף פעולה,אך עם הזמן הוא התקדם פלאות. עד להולדתו של בני האחרון הוא היה ילד שמח, רגוע ,ילד טוב ירושלים. בשנתיים האחרונות נהיה אגרסיבי, מתבכיין ומתווכח כמעט על הכל,בכיתה המורה טוענת שקשה לו לקבל מרות במיוחד אם הוא חושב שהוא צודק (והוא חושב כך רוב הזמן),בשנה שעברה הוא הואשם על ידה בדבר שלא עשה,לטענתו, וכתגובה הוא התפרץ בכיתה ,צעק ,טרק את הדלת, מה שגרם להזמין אותנו לשיחה עם המורה,המצב השתפר בכיתה אך לא לגמריי ואף בשל התנהגותו לא קיבל את ההצטיינות היתרה שהיה אמור לקבל (ממוצע ציונים 99), לעיתים אף עושה רושם שהוא לא מבין את חומרת העיניין ויתרה מכך,לעיתים לאחר רגע קל הוא חוזר לבצע מעשה שנתבקש לא לבצעו.בנתיים נרשמנו אני ובעלי לסדנת הורים, אך לעיתים קרובות אני מרגישה חסרת אונים ולא יודעת כיצד לפעול, כשאני מנסה לדבר איתו הוא עונה "אני כבר יודע את זה, כמה פעמים את יכולה לחזור על אותם דברים..?" סותם אוזניים, מתחיל לשיר,מתעצבן וטוען שלא מבינים אותו ,לפעמים אני מרחמת עליו כל כך שזו הרגשתו ,היתכן שבאמת כך הוא מרגיש?אנו משתדלים לדבר על הכל להרעיף אהבה וכמובן שגם כועסים לעיתים.
    מה לדעתך עליי לעשות ?
    עוד משהו שחשוב לי לציין, הוא נורא אוהב גיבורי על, מחקה אותם,צופה בהם המון(אלו התכניות שהוא בוחר בזמן המוגבל של צפייה בטלויזייה) יתכן שהן משפיעות עליו ?הכי נראה לי לא טוב שאחיו הקטן מחקה אותו כל הזמן .
    הוא ילד חביב ואהוד על שאר חבריו ,מבקש בכל יום להפגש עם חברים, משתדל להתמיד בהכנת שעורי בית (מתעצבן נורא אם הוא צריך לתקן,לאחר בדיקה שלי),
    מה דעתך ?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להתחיל?

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • איך להתחיל? - תגובה

    סמדר ריינר
    11/10/2011

    שלום לילאנה,
    אם ההתהנגות הקשה התחילה אחרי הולדת אחיו כנראה שבחוויה שו היחס אליו התשנה בצורה מאוד חדה מאז, ומהילד הקטן והאהוב הוא נהפך לילד שיש ממנו בעיקר דרישות וחוסר שביועת רצון. יכול להיות שכדאי גם להקדיש לו זמן איכות, לחוד, ללא אחיו, שלא קשור ללימודים ולדרישות ולראות לפעמים גם מה הוא רוצה וצריך. מעבר לזה אכן יש צורך בגבולות וטוב שאתם הולכים לסדנת הורים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו