הסתגלות למשפחתון - בת שנה ושלושה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסתגלות למשפחתון - בת שנה ושלושה
    איילת
    10/10/2011

שלום,
    הבת שלי בת שנה ו-3 חודשים,
    הכנסנו אותה בתחילת שנה למשפחתון של 5 ילדים (עם מטפלת אחת), לאחר שבשנה שעברה הייתה במשפחתון אחר באותו הרכב. ילד אחד עבר איתה מהמשפחתון הקודם לנוכחי.

הילדה לא מסתגלת.
    בשבוע שעבר חל שיפור מסויים (עדיין בכתה רוב היום - אבל כן הגיבה לילדים אחרים והייתה מוכנה לשחק).
    השבוע יש רגרסיה, היא לא מוכנה לשחק / לאכול / לישון / לעשות יצירות, ובוכה כל היום.

יש לציין שאני משתדלת לדבר איתה על הנושא כל הזמן, להכין אותה בבוקר לסדר היום שיהיה במשפחתון, לספר לה שאבא הולך לעבודה, אמא הולכת לעבודה, והיא למשפחתון, שנבוא בצהריים לקחת אותה, להזכיר בשמות איזה ילדים היא תפגוש שם, וכו'. כשהיא חוזרת, אני שואלת אותה איך היה וכו'.

אמנם זו תקופת חגים והשגרה נשברת כל הזמן, אבל כמעט ולא נראה שיפור בהסתגלות שלה עד כה.

מה אני יכולה לעשות כדי להקל עליה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות למשפחתון - בת שנה ושלושה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/10/2011

איילת שלום,
    ההסתגלות יכולה להימדד רק לאחר החגים ולאחר תחילת השגרה. בינתיים תוכלו לעזור לבתכם על ידי חיבור שלה עם מישהי מהצוות (יותר צמוד), לתת לה חפץ מהבית שיהיה עמה (אלבום כיסים עם תמונות שלכם, בובה אהובה וכדומה), לקבוע להיפגש עם ילדים מהגן בשעות אחהצ בגינה או בביתכם וכדומה. אולם מומלץ לחדול מלשוחח עמה על הנושא, כיוון שהחרדה שלכם מועברת אליה מבלי שתתכוונו. גם רצוי להפסיק לשאול אותה איך היה בגן, חשוב שתסמכי על דיווחי הצוות.
    סביר להניח שעוד מספר שבועות לאחר השגרה המיוחלת, הילדה תסתגל טוב יותר.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו