סתירה בין החינוך הביתי לבית ספרי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סתירה בין החינוך הביתי לבית ספרי
    טלטלה
    10/10/2011

מחמת אילוץ גיאוגרפי משפחתי וכלכלי (שלא לא לא עומד להשתנות כרגע) ביתי לומדת בביס שאינו תואם (בלשון המעטה) את השקפת עולמי (דתי קיצוני -למשל - איסור מוחלט על גלישה באינטרנט. זהירות וסלידה מה"אחר") הבעיה היא שביהס מחנך שכל השקפה אחרת היא אסורה ופסולה ואין מקום לחשיבה ביקרותית ולפלורליזם - כך שאיני יכולה לאמר "אנחנו חושבים אחרת", אני חושבת שכן מותר...." בפשטות. כמו כן הסביבה האנושית סביב הילדה היא פאנאטית בהתאם.
    אני נקרעת ומתלבטת בין התשוקה לחנך את ביתי כראות עיני - כפי האמת שלי - בסתר - בבית , לבין הרצון לא לשסע אותה ולא לבלבל אותה עם "סודות בבית" ושבבית שוברים את כל הכלים האסורים.(יש גם בעיה שילדים מפטפטים ומסגירים סודות....)
    אינני יודעת מה טובתה - לקבל את החינוך שנראה לי נכון תוך גניבה וסודיות או להתאפק ולתת לה בשנות ביה"ס תחושת הלימה ושלמות עם המערכת שסביבה.
    (סליחה שאני מעלה סיטואציה בלתי מתקבלת על הדעת.... כך היא המציאות)
    תודה למי שיוכל להאיר לי איזושהי תובנה בעניין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סתירה בין החינוך הביתי לבית ספרי - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/10/2011

שלום לך,
    את נמצאת בקונפליקט עצום, וכרגע את מבטאת אותו דרך הילדה אולם נראה לי שכל הוויתך זועקת את הדיסוננס בין האילוצים שאת נאלצת להסכים איתם מסיבות שונות, לבין החוויה הפנימית שלך ואמונותייך. גם אם אינך רוצה בכך ובטוח שאת לא מתכוונת, הבת שלך מעצם היותה ביתך, חשה לפחות במידה מסויימת את הקונפליקט בו את מצויה וגם היא עלולה לחוות התלבטות, בושה, אשמה וחרדה להיתפס. בכל בחירה יש מחיר לא פשוט עבור הבת שלך, גם אם היא חיה את החיים הנסתרים איתך ואז היא שונה מסביבתה, או שהיא מזדהה עם האחרים ואז היא עלולה לחוש חרדה שאת תדחי אותה ואת מה שהיא מייצגת.
    אולי כדאי להיעזר בייעוץ כיצד תוכלי לפשר ולמצוא את החיבור בנסיבות הקיימות, נשמע לי שאת אכן מצויה בעל כורכך בסיטואציה בלתי מתקבלת על הדעת, כפי שכתבת נכונה).
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו