גיל 9

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גיל 9
    לאה אב
    10/10/2011

שמי לאה ויש לי 3 ילדים הגדול בן 9 והבן השני בן שש. הם רוב הזמן לא מסתדרים בניהם
    כל הזמן רבים והגדול תמיד מרביץ לו... דוחף אותו וזה מפריע לנו מאוד.
    אני ובעלי הרבה יושבים ומסבירים לו כועסים עליו... מאיימים אליו .. הילד טוען שהוא ישתנה אך ללא שינוי הדבר חוזר על עצמו שוב ושוב .
    הילד גם ניהיה חוצפן ומדבר לא יפה אליי וטוען שהאיומים לא מפריעים לו וכן כמה פעמים נתתי לו סטירה על כך כי הדבר מאוד הכעיס אותי וכל הזמן אני מוצאת את עצמי צועקת
    על שניהם במיוחד עליו....
    ולא חסר להם כלום ברוך השם אלה להפך כנראה נתתנו יותר מדי ?!.
    איך עלינו להתנהג עם הילד הגדול ? מה לומר או מה לעשות ?
    בבקשה תעזרי לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל 9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל 9 - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2011

שלום לאה,
    למה את מתכוונת כשתא אומרת "לא חסר להם כלום" האם את מתכוונת לחוסר חומרי או אחר? את יודעת, זה לא כל כך קשור לחוסר חומרי. יכול להיות שכדאי לשבת עם הילד הגדול ולבדוק מה מציק לו? עצם העובדה שמפריעים לו דברים, למלש אולי נדמה לו שאוהבים יותר את אחיו הקטן זה לא אומר שתאם כהורים לא בסדר. זה רק אומר שתמיד, אבל תמיד יש קשיים ובעיות, וכדאי להיות פתוחים ולשמוע מה הילדים מרגישים ורצוי לא להיסגר ולקבל את זה כטענה כלפי ההורות שלכם. הילד שלכם מרביץ כי הוא במצוקה, גם אם לדעתכם אין סיבה לדעתו יש סיבה ומבחינתו המצוקה היא אמיתית. זה לא יעזור לנזוף בהתנהגות שלו אם הסיבה להתנהגות שלו לא קיבלה מענה. אנא נסו להקשיב לו לא רק לנזוף בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9

לאה אב
    11/10/2011

בוקר טוב סמדר.
    אנחנו כל הזמן שואלים מה לא בסדר ? למה אתה מרים עליו ידים אתה יכול לפנות אלינו ואז אנו נטפל בזה ...
    הוא כל הזמן טוען שהוא מפריע לי ... הוא מציק לי וזה לא תמיד נכון , הגדול לא מעוניין לשבת איתו בבית ולא אוהב לשתף אותו במשחקים משותפים בניהם.
    גם אתמול אחרי הריב שלהם ושלנו איתו שאלתי אותו בערב מה מפריע לך האם חסר משהו
    או מפריע לך משהו הוא טען שלא וכל הזמן מבטיח שהוא ישתנה ...
    מה דעתך?
    לאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9 - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2011

שלום לאה,
    תראי, זה תלוי גם איך שואלים. יכול להיות שאתם מלאי כוונות טובות, אבל הוא תופס את השאלה שלכם כסוג של נזיפה ולא כמשהו שבאמת רוצה לשמוע מה קורה לו בפנים, בלב אלא מין שאלה שהמשמעות האמיתי שלה היא "מה לא בסדר בך, מה הבעיה שלך?" . ייתכן גם שזו הדרך היחידה שלו לקבל תשומת לב ממכם. יכול להיות שאם הוא יהיה ילד שקט וטוב, הוא מרגיש שיכולים לא להתייחס אליו. חושב שתנסו לתת לו תשומת לב גם על דברים אחרים, להדגיש את התכונות הטובות שלו, ההישגים שלו, וסתם לבלות איתו זמן איכות לבד בלי אחיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו