האם גננת יכולה להעניש באוכל?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם גננת יכולה להעניש באוכל?
    קרן
    23/01/2008

שוש לשלום, לפני מספר שבועות שאלתי אותך לגבי בני שמפריע במפגש אצל הגננת המחליפה ואת הצעת לי לא להענישו בבית בטענה שזה לא יעזור לו לקבל את סמכותה (הילד בן 4 וחצי).
    אתמול בני ועוד שלושה ילדים מהגן הפריעו לה במפגש היא כעסה מאוד והחליטה להענישם כך שכל ילדי הגן קיבלו עוגה שהביאה אחת הילדות והם בגלל שהפריעו לא קיבלו מהעוגה. היא עשתה זאת לפני כולם למען יראו ויראו. חשובה לי מאוד דעתך המקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ענישה בגן

שושי יעקובי
    29/01/2008

מבין השורות אני קולטת את הביקורת שלך כלפי אותה גננת מחליפה ואת חוסר האונים שאת חשה מול המצב. עמדתי כלפי הדוגמא שאת מציגה היא אכן העונש בו נקטה הגננת אינו עונש חינוכי יעיל. העונש אינו נובע באופן טבעי מהמעשה, סוג כזה של עונשים משאירים תחושה של כעס ולא מחזקים את הקשר בין הילדים לגננת או בונים את סמכותה. חשוב אבל לציין שמפעולה אחת אי אפשר להסיק על התפקוד שלה כגננת. לכולם יש ימים פחות טובים ויותר טובים. כדאי לך לשוחח עם הורים נוספים בגן, האם יש תלונות נוספות. מבחינתך חשוב להסתכל על התפקוד הכולל של הילד בגן, להעזר בגננת הראשית ולתת חיזוקים לילד על התנהגות חיובית ביתר הימים בגן.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו