מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מבינה את הבת שלי בת הארבע וחציהיא12/10/2011
שלום ,
הבת שלי בת ארבע וחצי ,(שיש לה אחות בת שנתיים ותשעה חודשים)יש לי בעיה אחת קטנה שהפכה עם הזמן לבעיה גדולה ,זה שהיא רוצה להשיאר כל הזמן בחברת ילדים ,כאשר אנחנו מבקרים אצל אנשים שיש להם ילדים היא מסרבת ללכת הביתהומתחילה לבכות ולצרוח וזה לא נעים בכלל ,היא כל הזמן מבקשת ממני ללכת ולשחק אצל מישהו או להביא ילדים אצלי הביתה ,אני לפעמים מסכימה ולפעמים לי ומסבירה לה למה בדיוק אני לא מסכימה (אני גם עובדת )ומסבירה לה שהיום אנחנו נישאר בבית ונשחק שלושתינו (אני היא ואחותה הקטנה ) (אבא שלה רוב הזמן בעבודה - )היא לרוב לא מסכימה ומתחילה לבכות ולצרוח ,הבעיה שלי איתה היא שגם כאשר אני מסכימה שהיא תלך לשחק אצל השכנים או לזה שהיא תביא ילדים לשחק היא לא מסתפקת בשעה -שתיים או אפילו שלוש שעות דבר זה ךלא מקובל עליי וכאשר אני מבקשת ממנה לחזור הביתה היא שוב מתחילה בבכי ובצרחות שלה ואז אני נאלצת להביא אותה בכוח ולהכניס אותה לחדר שלה לכמה דקות ,אני מודה שזה לא עוזר ,אני חייבת להגיד שההתנהגות שלה מציקה לי מאוד ומשפיעה לרעה לרעה על המצב האוירה הכללית בבית -המון עצבים .
מצה לעשות איך לשים גבולות
הבת שלי מתנהגת אחרת בגן הגננת אומרת רק דברים טובים עליה ובכלל לא מבחינה בהתנהגויות יוצאות דופן להפך,
אני לוקחת אותה לשני חוגים -אנגלית ותנועה -
ומקפידה על יום בילוי משפחתי לפחות פעם בשבוע ,
אני רוצה לדעת איפה פיספתי איתה כי עם אחותה הקטנה הכל הולך חלק ואין בעיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבינה את הבת שלי בת הארבע וחצי - תגובה
סמדר ריינר17/10/2011שלום לך,
אני חושבת שהבעיה נובעת מזה שאת בכלל מופתעת מזה שיש בעיות. יש לך ציפייה שאם תעשי הכל מושלם לא יהיו בעיות. כתוצאה מזה, נדמה לי שאת ממש נעלבת מכך שהבת שלך לא מתנהגת בהתאם לציפיותייך, ואת לא מבינה למה. את חושבת לתומך שאם תתני לבת שלך הכל, חוגים, תשומת לב ואהבה היא תהיה מרוצה ולא תעשה בעיות וחייבת להיות הצדקה, כמעט פתק מהרופא לכך שהיא לא תהיה מרוצה או לא תישמע לך. וכאן יש לך טעות. גם ילדים שמקבלים הכל צריכים גבולות. חשוב מאוד שאת לא תיקחי את זה אישית, כי ההעלבות שלך, ההסברים שלך והגישה הכללית שלך גורמת לבת שלך לחשוב שאת זקוקה לכך שהיא תהיה מרוצה כדי שאת תרגישי ביטחון עצמי כאם, וזה מחליש אותך מולה כי היא מבינה שאת תלויה בשביעות הרצון שלה. והאמת היא, שהיא לא חייבת תמיד להיות מרוצה, מותר לה לבכות, להתעצבן, זה לא אומר עלייך שום דבר כאמא. את פשוט צריכה להורות לה בטון ברור וקצר שעכשיו הולכים, או עכשיו אי אפשר ללכת לחברים, והיא מצידה יכולה לצרוח אפילו שעה שלמה. זה קצת לא נעים אבל אם היא תראה שת אלא מתרגשת מזה, זה יתמתן. אם היא רואה שתא לא יכולה לסבול את זה וזה מעכיר עלייך את עולמך והורס את חייך, היא תמשיך, כי ככה היא בסוף גם תקבל את מה שהיא רוצה. לכן חשוב שלא תיקחי את זה כל כך קשה. הילדים של כולם, גם של ההורים הכי טובים חוטפים קריזה וצורחים לפעמים, זה לא חייב להעכיר את כל האווירה בבית עד כדי כך, ואם לא מתרגשים מזה, זה עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)