ילדה בת שנה ו-9 חודשים מפחדת מרעשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנה ו-9 חודשים מפחדת מרעשים
    נטלי
    13/10/2011

שלום רב,בתי בת השנה ו-9 חודשים ילדה מאוד בישנית.לוקח לה זמן להשתחרר בסביבה חדשה וליד אנשים שהיא לא מכירה.אני מבינה שזה טבעי ומאפיין חלק מהילדים.אגב,היא ילדה בדרך כלל בריאה ומתפתחת מאוד יפה.מדי פעם שמתי לב שאם אנו נמצאות יחד(נניח תוך כדי משחק בבית) ואני אומרת לה משהו בבקול טיפה יותר חזק -היא ממש רצה אלי בפחד.בהתחלה לא ממש התרגשתי מזה אך לאחרונה היינו יחד במשחקיה (אצלנו בבניין רק אני והיא) וקראתי לה בקול שמח ,היא שוב רצה אלי בפחד.נסיתי לעשות את זה שוב לאחר כמה דקות,על מנת לגבש את הדעה,הילדה רצה אלי וגם אחרי זה פחדה להגיע לכדור לבד.אתמול קרה דבר שבכלל הלחיץ אותנו.הגיעו אלינו זוג חברים עם ילדה בת גילה ושהיא מכירה .כאשר הילדה שלהם בכתה-הילדה שלי ממש נכנסה להתקף חרדה.רעדה ולא הפסיקה להיצמד אלי.זה המשיך לפחות חצי שעה ברציפות וחזר על עצמו כמה פעמים(כל פעם שהילדה שלהם בכתה).האם יש צורך לפנות למישהו(רופא התפתחותי למשל)?בתודה מראש נטלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנה ו-9 חודשים מפחדת מרעשים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/10/2011

נטלי שלום,
    עם כל הקושי שאת מתארת, ההתנהגויות של בתך הן בטווח הנורמה לגילה. לרוב,.החרדות נךלו חולפות לקראת גיל ארבע. עד אז, חשוב להרגיע אותה כשהיא זקוקה לכם. במקביל חשוב לעודד אותה להישאר באירוע או בקרבת הדבר שמעורר חרדה. ולחשוף אותה כל הזמן לעוד אובייקטים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה ו-9 חודשים מפחדת

נטלי
    22/10/2011

תודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו