גמילה מחיתולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    לילך
    13/10/2011

שלום רב,

בני הבכור בן 2 ו 5 חודשים. לפני כחצי שנה נולדה לו אחות קטנה. הוא מתייחס מאד יפה אליה ואוהב אותה.

לאחרונה הוא הראה שהחיתול מציק לו, מדי פעם פותח אותו ומוציא אותו ונשאר ערום.

לפני כחודש הוא ביקש תחתונים, שלחתי אותו לגן עם תחתונים והרבה בגדים להחלפה - בגן הודיעו לי שהוא עשה פיפי בתחתונים וזה אפילו לא הציק לו והוא לא אמר מילה.

היום, להזכריכם אחרי חודש, הוא ביקש שוב תחתונים - אמרתי לו שאין בעיה אבל שיאמר לי מתי הוא צריך פיפי או קקי (כל כמה דקות שאלתי אותו אם הוא צריך , הוא אמר שלא אבל בכל זאת הלכנו לשירותים אבל הוא לא עשה כלום). כל פעם אחרי כמה דקות אחרי שהיינו בשירותים (ולא עשה כלום) יצא לו בתחתונים (הוא לא התעלם מזה הוא אמר שיצא לו פיפי). אחרי 4 פעמים התייאשתי ושמתי לו חיתול.

שאלתי היא .. האם הוא לדעתכם מוכן לגמילה? איך הדרך הנכונה ביותר לגמול ילד בגילו.?

תודה
    לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תענו לי , אין לי למי לפנות

לילך
    17/10/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה

לילך
    17/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

נעמה סבג שמש
    17/10/2011

היי לילך,

עצם בקשתו של הילד תחתונים לא בהכרח אומר שהוא מוכן לגמילה. לא כתבת על מידת הבנתו ובגרותו. לא כתבת האם היה לו מוצץ ןנגמל, האם חווה סוג של גמילה.
    כן הייתי מתייעצת עם הצוות בגן. מה גם שלא הייתי שולחת אותו מיד לגן עם תחתונים, לפני שהייתי מתחילה איזשהי עבודה בעניין קודם. האם הקראת לו ספרים בנושא? הסברת לו הכנת אותו?
    את מוזמנת להכנס לאתר של עידן ההורות ולקרוא מאמרים בנושא.
    בהצלחה!

נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
    יועצת שינה ומנחת הורים השיטת הצילום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

לילך
    18/10/2011

תודה שחזרת אלי, אני כמובן הקראתי לו ספרים והראיתי לו תוכניות בנושא, הוא גם ראה את האחיין שלו (הוא בן 3) שאין לו חיתול - כמו כן אני מציינת בפניו שיש ילדים נוספים בגן שאין להם חיתול. הוא ילד חכם ומבין. הוא לוקח מוצץ רק בלילה וגם זה לא תמיד כי הוא נרדם גם ללא מוצץ , הוא שותה חלב בבקבוק (חלב פרה) בבוקר ובערב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו