מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל שנתיים + 4 ח'אמא24/01/2008
בני בן שנתיים +4 חודשים, כתינוק היה ילד נוח בצורה שלא תאמן , נוח בכל דבר, בשינה לאורך כל הלילה מגיל 0, רגוע , יודע להעסיק את עצמו, כושר ריכוז גבוהה במיוחד, כושר הסתגלות למצבים שונים במהירות רבה ובאמת נוח להפליא.
כיום מזה כמה חודשים הוא החל להכות בגן לדחוף ובעיקר מתעסק "בלעשות דווקא" לגננת שלו, הגננת ציינה בפניי שהוא לעיתים מתיש אותה לגמריי, והוא בודק אותה ובוחן אותה כל הזמן.
הוא מכה ודוחף ילדים אחרים ואף עושה בדיוק את הדברים שהיא אוסרת עליו לעשות. יש לציין שבני מדבר מגיל שנה + 8 חודשים משפטים , ניתן להבינו בקלות והוא מדבר יחסית יפה לגילו מרכיב משפטים של 8 מילים לפחות.
אינני יודעת כיצד להתמודד עם החוסר הקשבה שלו בגן.
יש לציין שבבית כאשר הוא מתפרע ומשתולל אנחנו נכנסים לחד שינה שלי ושל בעלי ואומרת לו שאנחנו נרגעים יחד. לעיתים זה עוזר ולעיתים לא המצב החל גם בבית והוא מכה אותנו ודוחף וחוטף ופשוט הפך לילד אחר לגמריי. אני מאוד חד משמעית ועקבית בנושא ולעיתים זה מוציא אותי מדעתי ואני מרימה את קולי וצועקת עליו, מה עוד ניתן לעשות? אני יודעת שאני לא אמורה לצעוק ושזה רק מלמד אותו שאיני שולטת בכעסיי ונותן לו דוגמא לא טובה אך לפעמים אני לא מצליחה להיות קרת רוח.
יש לציין שבביתנו אין אלימות לא פיסית ולא מילולית וגם אני וגם בעלי מגנים התנהגות בריונית של אלימות.
חשוב לציין שזה ילד מאושר ,עם חיוך בפנים כל הזמן אוהב לצחוק ולהצחיק גם חברים בגן, לעיתים עושה דברים בגן שאסורים וזה מצחיק את הילדים (מעיין ליצן הכיתה) וכאשר הילדים צוחקים זה מדרבן אותו להמשיך ב- SHOW שלו.
מה ניתן לעשות בכדי לעזור לו וכמובן גם לנו ולגננת שיהיה לנו קל יותר לטפל בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ???
אמא27/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתם אותי????????
אמא29/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרדנות והתנגדות בגיל שנתיים
שושי יעקובי29/01/2008התנהגות של מרדנות והתנגדות היא שלב בהתפתחות של כל הילדים. כך הם מגבשים את הזהות שלהם וכך הם לומדים את הגבולות של עצמם ושל הסביבה. כולל ביטויי תוקפנות פיזית שהם מרכיב חשוב בלמידה על הכוח שיש לילד מול הסביבה. וכל ילד צריך ללמוד ראשית שיש לו כוח ואחר כך איך לוסת אותו. אני חושבת שהורים לילדים שהיו בינקות מאוד שקטים ומרצים מופתעים לגלות את החלק התוקפני, המתנגד, הכועס של הילד. אולי זה מה שקורה אצלכם. במצבים האלה הילד זקוק להבנה שלכם אותו: הבנה לתחושת הכעס, התסכול, האכזבה או הרצון שלו לעצמאות ומצד שני גבולות ברורים של מותר ואסור. ההפנמה של כל זה לוקחת זמן, זה תהליך. הילד יכול להבין אך עדיין יתקשה ליישם ולשלוט בתגובות שלו באופן מלא. לאפשר לו את הזמן ולהמשיך בסבלנות ובעקביות.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)