רוע אצל ילדים ????????

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רוע אצל ילדים ????????
    תוהה
    19/10/2011

ביתי בת ה11 בעלת מנת משכל מצוינת, מקבלת חום ואהבה כשאר אחיה,,, לצערי היא מגלה חוסר פרגון ואפילו " רוע " כלפי האחר - בין אם זה אחים וגם חברים (למשל שמחה לספר לאח שהיא הולכת ומפגינה שמחה לאיד "ואתה לא תלך") קיים חוסר פרגון (כמובן שמתקשה לוותר על חפצים אישיים להשאיל לאחים )יש לציין שחוסר הפרגון לא קורה רק בנסיבות בהם אפשר להבין את התחרותיות או אולי קנאה נסתרת (שיכולה להיות מובנת) אלא אפילו במצב של שמחה לאיד כלפי ילד קטן בן 4 "אתה לא הולך ואתה לא הולך" כשהיא זוכה ללכת למקום מיוחד.
    או הערה לאח צעיר "לפי טעמי ההיצירה שעשית לא יפה"...
    כמו כן יש לה נטיה בולטת להתרברב בפני אחרים בכל הישג ורכוש שיש לה, אם כי מצאה דרכים אינטלגנטיות "להראות" רכוש (לדוגמא: כשאורח נמצא - למצוא דבר מרתק בספר החדש ולהראותו לי בקולי קולות כדי ש"ישימו לב")
    מעמדה החברתי בכיתה מוזר - נראה לי שהיא בעלת עמדה כלשהי בגלל שיש לה כח (הזרוע - או המלל שלפעמים פוגעני) אבל יש לי תחושה שלא אוהבים אותה באמת. (ובאמת, אפשר אולי להבין...)
    כשהיתה קטנה - היתה מעט תוקפנית פיזית בגן, היום הבעייתיות היא יותר בפה ובמעשים שלה... אנו משוחחים הרבה על כך , משקפים, מבהירים.... לא ממש מועיל. נראה שככל שהיא גדלה היא מבטאת את אופיה זה בדרכים משוכללות יותר. מה כדאי לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוע אצל ילדים ????????

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוע אצל ילדים ???????? - תגובה

ליאת גרוס
    23/10/2011

שלום לך
    אני לא מאמינה שאנשים רעים מיסודם. בטח לא ילדים. התנהגות כפי שאת מתארת אינה נובעת מרוע אלא ממקום אחר.סוג של הגנה. חלק מהסיפור יכול להיות קשור לאופן בו את תופסת את התנגותה. אי אפשר להיכנס לעומקם של הדברים מבלי להכיר אותך, את בעלך ואת הילדה הרבה יותר לעומק.כל תגובה שלי כאן לא תהיה מותאמת לצורך הספציפי שלה.
    כדי לעזור לה כדאי להפסיק את ההסברים והשיחות (זה במילא לא עובד) ולנסות להבין יותר לעומק מה הסיפור. את הרי משקיע בה כלכך הרבה וכדאי לראות איך לנתב את ההשקעה באופן נכון. אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע לצורך ייעוץ.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו