מיניות בילדים.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיניות בילדים.
    מורן
    21/10/2011

שלום רב,
    יש לי 2 ילדים. בני בן 8 וחצי ובתי בת 6 וחצי. אני מעוניינת לדבר עם בני על מיניות וכל המשתמע מכך אך אני לא יודעת מאיפה ואיך להתחיל. אציין שבעלי מאוד סגור מהבחינה הזו ואין סיכוי שידבר איתו על נושא זה. אני שמתי לב שהוא מתעניין באיבר מינו ואף מתחכך עם השמיכה במיטתו ולכן הייתי רוצה ליזום את השיחה ולהסביר לו. הוא מצידו לא שואל כלום. הוא מאוד אינטיליגנט ואולי מביך אותו לשאול על זה. ההיתי רוצה להגיע איתו למצב שיבין שבסדר לשאול כל שאלה בנוגע למין. האם יש ספר או דרך אחרת לשוחח איתו וגם להדריך אותי מה לומר? והאם זה הגיל המתאים?
    תודה מראש על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיניות בילדים.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילגתם על שאלתי

מורן
    22/10/2011

בבקשה התייחסו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב

מורן
    23/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה התייחסות

מורן
    24/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיניות בילדים. - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/10/2011

מורן שלום,
    צר לי ששאלתך נשארה ללא מענה, אולי זה קשור לדיבור על מיניות שהוא לא קל לפעמים. אני תוהה אם יש משהו שעורר בך את המחשבה על מיניות בילדייך. לרוב אמהות יותר מוטרדות מלהסביר דווקא לבנות לגבי גבולות הגוף ושמירה על פרטיות.
    מבחינה התפתחותית, בנך כעת בשלב שבו ילדים לרוב אינם עסוקים בתכנים מיניים וגם לא כ"כ באוננות, אלא עסוקים יותר בלימודים ובקבוצת בני הגיל. לכן במרבית המקרים אין צורך לדבר ישירות על מין בגיל שמונה וחצי.
    השאלה היא האם העיסוק של בנך נראה לך מוגזם, מטריד, מלחיץ וכדומה, או שהאוננות והעיסוק בגופו מתרחשים לעתים רחוקות. כמו כן, האם חל איזהשהוא שינוי בהתנהגותו או בעיסוק הזה לאחרונה, שגרם לך לפנות לפורום. אם התשובות לשאלות הללו הן חיוביות, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע.
    אם את מרגישה שאת מוטרדת מהנושא הזה באופן כללי בלבד, יש כל מיני ספרים על גוף האדם ועל גבולות הגוף, פרטיות, "הגוף שלי ברשותי" וכדומה, שאפשר לקנות ולדון בהם עם הילד. עדיף לא להציף במידע ולענות לשאלות, רק אם יש לו.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו