מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות פרועה אצל בן 4תמר22/10/2011
בס"ד
בני בן 3 ותשעה חודשים, בדקן גבולות סדרתי וגם שתלטן בצורה בלתי רגילה. ומצליח להוציא אותי פעם אחר פעם משלוותי. ההתנהגויות שלו ממש מוזרות לי ואין לי שום מושג מאיפה הן באות. יש לו אח בן שנתיים שהוא לא מאפשר לו שום מרחב מחיה, לוקח לו כל דבר בו הוא משחק, ומנסה להכתיב לו כל הזמן מה להגיד איפה להיות ובמה לגעת כולל להרביץ לו. כל הזמן משתמש בשפה בוטה "מגעיל" חצוף" גם כלפי. אני יהרוג אותך, יוציא אותך להורג, וגם כלפי אחיו. מלים שלא שמע אותן ממני לעולם. הוא מנסה בכוונה לעשות הפוך ממה שאני אומרת לו. עושה בשרותים קקי וקורא לי לעזור לו לנגב ואז רץ לסלון מתיישב ערום ומנסה למרוח את עצמו. כי הוא יודע שזה מוציא אותי מכלי. עם כל זאת הוא ילד מאד רגיש וחכם מעל הממוצע. הגננת שלו אומרת שלדעתה הוא על גבול המחוננות. ובכלל בגן אין לו שמץ מהתנהגויות אלו. מדבר יפה, משתף פעולה ובעל בטחון עצמי. אני מרגישה שאני מותשת ממערכת יחסים שבה אני כל הזמן כועסת או מאיימת כי אני חסרת אונים, ושכל דבר שאני צריכה ממנו מושג על ידי איומים או עונשים. למרות שמאידך אני מצליחה גם לעתים לחזק את הטוב אצלו כי אני מרגישה בתוכי שהכל נובע מצורך שלו באהבה יתרה. (אני אמא חד הורית והוא עבר פרידה מאביו לפני שנה וחצי)
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות פרועה אצל בן 4 - תגובה
ליאת גרוס23/10/2011שלום תמר
נשמע שהילד שלך אומר משהו דרך ההתנהגות שלו.
ולכן לא מספיק שאכתוב לך כאן שחשוב להציב גבולות - את כבר יודעת את זה.
חשוב קודם כל להבין מה מנסה להגיד. איזו מצוקה מבטא בהתנהגות הזו, בעיקר כלפייך. לשם כך אני ממליצה לפנות להתייעצות מקצועית מעמיקה יותר אצל פסיכולוג העוסק בעבודה עם הורים. זה נשמע חשוב ומצדיק בירור מעמיק יותר. כך גם לא תהיי לבד .
מקווה שדברים ירגעו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)