בתי רוצה להיות בן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בתי רוצה להיות בן
    הילה
    23/10/2011

שלום, ותבורכו על האתר...
    יש לי בת בת 4 ובן בן 2.5. הבת שלי היא קנאית ועקשנית מאוד. בחודשים האחרונים היא החליטה שהיא בן והמצב הולך ומחמיר... היא מסרבת ללבוש בגדים של בנות ולובשת רק את הבגדים של אחיה, היא קוראת לעצמה בשמות של בנים, היא לימדה את אחיה לפנות אליה בלשון זכר, וכך גם היא מתייחסת אל עצמה, היא מנסה לעשות פיפי בעמידה וכו'... תחילה היא הסכימה ללבוש בגדי בנים רק בבית, אך עתה זהו מאבק יום יומי בו היא מסרבת לצאת מהבית בבגדי בנות. היא סקרנית מ-א-ו-ד לגבי איבר המין של אחיה ומוכיחה את קנאת הפין של פרוייד ללא תקנה (לפני כחצי שנה הייתה בעיית סקרנות קשה בה היא ביצעה "השוואת איברים" עם חבריה לגן, בעיה שנפתרה לאחר ייעוץ ועבודה טיפולית ממושכת מצדי)... אני לא יודעת כיצד לנהוג... האם לאפשר לה ללבוש רק בגדים של בנים (גם לי קשה שאנשים ברחוב התחילו להתייחס אליה בלשון זכר, ואולי זה גם עלול לעודד את ההתנהגות?!) או לריב איתה במשך שעה כל בוקר? ומה אני עושה עם הקנאה הזו, שאגב מתאפיינת לגבי כל מה שיש לאחיה ואין לה (-היא לא מכונה לדבר כזה, ותמיד משיגה את מה שנותנים לו במניפולטיביות)... לפעמים אני חושבת שזה הדבר היחיד שיש לו שהיא לא יכולה לקבל. היא חושבת שאם היא תתנהג כמו בן זה כאילו שיש לה בולבול (היא אמרה זאת מפורשות). איך אני צריכה להתייחס לנושא... אני כבר ממש מפחדת שהדבר מתפתח למקומות לא טובים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתי רוצה להיות בן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתגובתכם

אלמונית
    24/10/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלה

הילה
    25/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי רוצה להיות בן - תגובה

ליאת גרוס
    25/10/2011

שלום הילה
    יש כאן שני כיוונים . האם התנהגותה קשורה לקנאה באח או האם קשורה לנושא הזהות המינית, בלי קשר לאחיה.
    כך או כך לא הייתי נלחמת איתה.
    אם זה עניין של זהות מינית - הכי נכון לזרום איתה ולתת לה תחושה שאיך שהיא זה בסדר . יכול להיות שזה רק שלב שכזה וזה יעבור. אני יודעת שלא פשוט ליישם אבל כדאי לנסות. מלחמות איתה עלולות לתת לה תחושה של אהבה על תנאי ו/או לגרום לה לרצות לעשות עוד דווקא.
    אם זה קשור יותר לקנאה עם אחיה ופחות לעניין של זהות מינית, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע בנוגע לקנאה בינהם ולפנות למספר פגישות הדרכת הורים על מנת להבין כיצד אתם מגיבים ומה בהתנהגותכם יכול להפחית את הקנאה בינהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו