שאלות ילד בן 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלות ילד בן 4
    מיטל
    23/10/2011

שלום, בני בן 4 וחצי כמעט, ילד מקסים ופיקח לאחרונה התחיל לשאול שאלות על המוות.
    זה התחיל מהכלב של סבתא שמת והסברנו לו שהוא היה זקן ועלה לשמיים. אח"כ סבתא של בעלי גם נורא זקנה חלתה וכולם היו קצת עצובים מסביב ופחדו שהיא עומדת למות והוא רצה לדעת מה קרה לה, ואם היא תמות לאן היא תלך. בשלב יותר מאוחר הוא התחיל לדאוג לנו ולעצמו, בעיקר בלילה לפני שהוא נרדם הוא קורא לי ואומר "שכל הזמן באה לו המחשבה שאנחנו עולים לשמיים והוא פוחד..." אני כמובן יושבת לידו ומרגיעה אותו ומסבירה לו שיש עוד המון זמן עד שנעלה לשמיים, רק שניהייה זקנים זקנים... אני מקווה שזה בסדר שאני אומרת לו ככה, אני גם מנסה לא לדון בזה איתו יותר מידיי, רק להרגיע אותו ולהסביר לו שהוא לא צריך לחשוב ולדאוג מזה כרגע ושיחשוב מחשבות נעימות לפני השינה כמו שאני עושה ואני נותנת לו דוגמאות. קצת כואב לי עליו כי גם אני בתור ילדה אני זוכרת נורא פחדתי מזה, אני לא זוכרת איך זה עבר אבל אני לא יודעת אם אני עוזרת לו במה שאני עושה ואומרת לו ואם יש עוד משהו שאפשר לעשות, בכלל איך מתמודדים עם השאלות האלו?... אודה מאוד לעזרה!
    תודה, מיטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות ילד בן 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות ילד בן 4 - תגובה

ליאת גרוס
    23/10/2011

שלום מיטל
    את מתארת פחד נורמלי לגיל הזה. נשמע שאת מגיבה באופן נכון. תני לו לגיטימציה להביע את הפחד . אל תבטלי את רגשותיו ובמקביל תמשיכי בהסברים הטובים שאת נותנת.
    היזהרי מהזדהות יתר בעקבות פחדים שאת חוית בגילו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו