כישורים חברתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כישורים חברתיים
    אמא מאושרת
    24/10/2011

אני אמא לשתי בנות - 4.5 ו3.
    השנה הבכורה עברה לגן מועצה רב גילאי - תת חובה וחובה לאחר שבמהלך השנתיים האחרונות הייתה באותה מסגרת עם אותה קבוצת ילדים.
    החודש הראשון בגן היה מאוד קשה ומלווה בבכי רב.
    מדובר בילדה מאוד חכמה אך עם זאת מאוד רגישה לסביבה שלה - מאוד מושפעת משינויים בטון ובממיקה ומגיבה אליה.
    גם הגננת וגם אני שמנו לב כי היא קוראת את המציאות בצורה מאוד דרמטית ושלילית ולא "מחליקה" דברים שקורים - ילד שנתקל בה בטעות הופך לדרמה, ילד שעונה לה באותו מטבע בו היא דיברה מואשם כמציק ובנוסף לוקח לה זמן רב להירגע.
    בנוסף היא לרוב מעדיפה לשחק לבד, למרות שיש ילדים שפונים אליה ורוצים בחברתה- אבל היא הודפת אותם. מצד שני היא מבקשת ללכת לילדים מהגן אחה"צ ואם היא פוגשת ילדים מהגן באופן ספונטני בגינה היא מאוד מתלהבת ומשחקת איתם.
    אני מסיקה מכך כי יש לה הרצון להיות באינטראקציה עם ילדים אבל כאשר אין נוכחות שלנו ההורים בסביבה היא לא מצליח לעשות זאת. אגב המאפיינים הללו מלווים אותנו גם במסגרת הקודמת.
    אני חוששת שיש כאן בעיות אשר קשורות לכישורים חברתיים וליכולת להגיב למציאות בצורה נכונה ובריאה.
    מה הכתובת אליה אני צריכה לפנות על מנת לברר את הסוגייה וטפל בה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כישורים חברתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה- אודה לתגובה

אמא מאושרת
    25/10/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2011

שלום לך,
    את יכולה לפנות להדרכת הורים, אצל פסיכולוג או פסיכותרפסיט שעובד עם הורים וילדים. נסי לברר אצל פסיכולוגית הגן כתובת מתאימה באיזורכם, או דרך הגננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו