פחדים של ילד בן שלוש וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים של ילד בן שלוש וחצי
    טל דניאל
    25/01/2008

שלום רב,
    בני בן שלוש וארבעה חודשים. בגן שלו הילדים דורשים ושומעים קלטת של "פטר והזאב", שומעים סיפורים כגון: "מלך החיות" שיש שם גם מוות של "מופאסה" האריה וגם קטעים בהם ה"צבועים" תוקפים... בני כל הזמן מבקש לראות את הסרט מלך החיות ובאמת בשני הפעמים הראשונות צעק בהתרגשות כשהצבועים בסרט תקפו. (הגננת שלו אמרה לי לו להרגיע / להשתיק אותו כשהוא מתרגש וצועק אלא לתת לו לבטא את הפחד כי ככה זה טוב). בכל אופן הבנתי שזה גיל בו מפחדים וגם רוצים לשחק ברעים... למשל הוא משחק בין החיות שלו די באלימות כשחלק הם ה"צבועים" והאריה הוא מופאסה שהורג אותם. גם כל מילה שניה של בני היא "להרוג"...
    בלילה הוא מבקש שנשמור עליו ושלא ניתן ל"רעים" לבוא/ לאכול את התינוקת (אחותו בת חודש)...
    אנחנו כל הזמן אומרים לו שבבית שלנו לא הורגים/ אין רעים ותמיד אומרים שאנחנו שומרים עליו כל הזמן... עם המון חיבוקים ואהבה... זקוקה לטיפים כיצד לעזור לו להתמודד עם פחדיו מעבר למה שאני כבר עושה... תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים של ילד בן שלוש וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים

שרון באומל
    25/01/2008

שלום טל
    מה שאת עושה כרגע הוא מצויין. המשיכי כך. הפחדים והתוקפנות קיימים בעולמו הפנימי של כל ילד (וגם של מבוגר...) ומצאים את ביטויים החוצה בדרכים שונות. הדרך בה מצא בנך לבטא את התוקפנות והפחד הינה דרך אדפטיבית ותואמת את הגיל. אני מצטרפת לעצתה של הגננת לא להשתיק אותו כשמביע תחושות אלו, אולם כן לספק לו, כפי שאת עושה, תחושה של הגנה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו