רוצה ידיים כל הזמן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רוצה ידיים כל הזמן
    שיראל
    25/01/2008

שלום. בני בן שנה וחודשיים, הוא אינו נמצא במסגרת אלא עמי בבית. הוא אינו הולך עדיין אך עומד והולך תוך כדי אחיזה בדברים. תמיד הוא רצה שארים אותו על הידיים, "פינוקי" כזה. בערך בגיל עשרה חודשיים הוא הפך עצמאי יותר אולם בחודשיים האחרונים הוא כרוך אחרי ברחבי הבית, בוכה ומיילל שארים אותו כל הזמן!!. איני יכולה לעשות פעולה הכי פשוטה כמו הכנת חביתה בלי שאסבול ממשיכותיו במכנסיי ובכי בלתי פוסק. לעיתים הדבר נובע מתוך צורך (רעב, עייף) אך ברוב הפעמים במשך היום זה נראה כמו תלות יתר ותו לא. אפילו הייתי אצל רופא ילדים לשלול בעיה רפואית כלשהיא והכל תקין. זמני המשחק שלו לבד או עם אחיו בן ה4 קצרים מאוד ואף התקצרו עוד יותר בזמן האחרון. אפילו אם אני יושבת עמו לשחק, אחרי מספר דקות הוא כבר מיילל ומטפס עליי שאקום וארים אותו. ההתנהגות שלו מתסכלת מאוד ומעיקה. איני יודעת איזו משמעות לייחס לה (שעמום כרוני?) ובהתאם כיצד להתנהג עמו.
    אודה לכם מאוד על עצתכם ותשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה ידיים כל הזמן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה ידיים כל הזמן

שרון באומל
    25/01/2008

שלום שרון
    המקור להתנהגותו של בנך אינו נהיר לי. מחד, התנהגותו תואמת את גילו, אולם הביטוי שלה הוא, ככל הנראה, קיצוני יותר. הייתי שואלת מה את חושבת שאת מקרינה לו. אולי הוא קולט ממך גם מסרים שאת לא רוצה שהוא ייפרד ו"יעזוב אותך"? אני מבינה שבאופן כללי התנהגותו מקשה עלייך, אך אולי יש לה, לפחות באופן חלקי, מקור בקשר ביניכם.
    באופן קונקרטי, הייתי מציעה שכשהוא לא עייף או רעב, אך "רוצה ידיים" לרדת לגובה עיניו ולומר לו "אמא עכשיו לא לוקחת אותך על הידיים. בוא ננסה ללכת יד ביד לשחק בחדר. הייתי מציעה לחבק אותו אם הוא מוחה ובוכה. אם תהיי עקבית, הוא יבין מהר מאוד את המסר. קחי בחשבון שילדים תמיד ינסו "להשיג" את האופציה האופטימאלית עבורם, אך כשהם מבינים שלא יוכלו לקבלה, הם לומדים להתפשר.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו