מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר ביטחון עצמי - בן 5א25/10/2011
שלום,
בני בןן 5, בגן חובה. ילד שמח ואנרגטי, אוהב לשחק עם ילדים.
מאז ומתמיד היה ביישן ומופנם יחסית. לוקח לו זמן במקומות חדשים להיפתח ולהרגיש נוח וזה בסדר - מספרים שגם אני הייתי כזו...
מטריד אותי רק דברים שחוזרים על עצמם בעיקר בגן - יש לו שני חברים איתם מעדיף תמיד לשחק. הבעיה היא שכנראה אחד מהילדים דומיננטי מאד ומושך אליו את השני ואילו הבן שלי מוצא עצמו לא פעם מעין "גלגל שלישי". חוזר הביתה ואומר שלא היה כיף בגן כי X לא שיתף אותו במשחק. שנה שעברה הייתה סיטואציה דומה עם ילד אחר שכבר עלה לכיתה א' מאז...כך שנראה לי שזה קורה בכל פעם שיש בסביבה ילד קצת יותר דומיננטי ואילו הבן שלי חסר ביטחון מהבחינה הזו.
אני אומרת לו תמיד שאפשר לדבר עם הילד ולבקש שישתף אותו או למצוא במקרים כאלה ילד אחר שאיתו גם אפשר לשחק.
איך אפשר לעזור לו ?
האם זה נכון לערב את הגננת במקרה כזה או שנותנים "לכוחות הטבע" לשעשות את שלהם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ביטחון עצמי - בן 5 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט26/10/2011ל-א שלום,
את מתארת למעשה שהבן שלך נוטה להימשך לחברים די דומיננטיים, שאח"כ קצת ממעיטים בערכו ומשתלטים עליו ועל הסביבה. אני חושבת שבחיים יש הרבה מצבים בהם ילדים צריכים להתמודד לבד וההורים לא יכולים לעזור להם. אולם בגיל הגן יש לך עדיין הרבה יכולת לתרום לו, ולמנוע ממנו תסכול. כדאי לשוחח על המצב עם הגננת, ואגב - גם עם ההורים של הילד האחר, שבוודאי לא היו מאד רוצים שבנם יגדל להיות שתלטן ולא נעים לחבריו. ואת יכולה בעיקר לחזק את הביטחון שלו בגן, על-ידי הרחבת מעגל החברים והזמנת ילדים אליכם אחה"צ, כדי שהוא לא יהיה תלותי בחבר המסויים.
ועוד משהו יותר אישי - העובדה שהוא קצת דומה לאיך שאת היית כילדה, היא יתרון, כי את יכולה להבין אותו ולעזור לו איך שהצלחת בעצמך להתמודד עם מצבים דומים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)