התפרצויות בכי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התפרצויות בכי
    אמא2
    25/10/2011

בתי בת 4 בזמן האחרון החלה בהתפרצויות של בכי וצרחות, דבר שממש לא אפיין אותה לפני כן, לדעתי היא עושה את זה בכוונה בשביל לעצבן אותי! הדבר שמפריע לי ביותר שהיא לא אומרת מה קרה..אלא מיד מתחילה לבכות בקולי קולות.. ואני לא יודעת מה הדרך הנכונה לנהוג? אני מסבירה לה שאם היא לא תגיד אנחנו לא נדע ולא נוכל לעזור, אני מסבירה שכשהיא בוכה ככה סתם אני לא מתייחסת עד שהיא תירגע, וזה קשה ומתיש כי זה קורה כמעט כל יום !! אציין כי ייתכן וזה ביטוי לקנאה כי יש לא אח בן 2 שהוא כובש וחברותי יותר ממנה..
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות בכי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצויות בכי - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/10/2011

לאמא שלום,
    אכן מאוד מתסכל, ובטח גם לבת שלך מאוד לא קל, אם כך היא מבטאת את עצמה. כדאי להתייחס לקושי שלה בשתי דרכים - ראשית, להציב גבולות באופן מיידי ולא לאפשר לה להתנהג כך, לא להיענות לבקשותיה אם היא לא תדבר באופן תואם, וגם לשלוח אותה לחדר להירגע ולחזור לפעילות הקודמת כשהיא רגועה. שנית ובמקביל, חשוב לתת לה זמן אישי עם כל אחד מההורים, שבו היא תוכל לבטא את עצמה קצת יותר.
    יכול להיות שהילדה לא מצליחה להבין בעצמה את הקשר בין הבכי שלה לרגשות מסוימים, ואולי היא גם מצאה דרך להפעיל אותך ולמצוא מקום ייחודי בבית. אולם שילוב של שתי ההתייחסויות - גבולות, והקשבה עדינה במקביל, עשויים מאוד לסייע לה.
    כדאי בכל זאת לבדוק עם הגננת גם, אם חל איזהשהוא שינוי בגן, קושי עם החברים וכדומה.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו