מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות אצל ילד בן 6-מיטל25/10/2011
שלום,
בני בן 6 ולומד בכיתה א'. כבר מתחילת השנה המורה כל פעם רושמת לו הערות במחברת קשר על כך שהוא מפטפט בשיעור, לעיתים מציק לילדים ואף נוהג באלימות בהפסקות כאשר לא תמיד נראה לה שיש סיבה. לדבריה " סתם ככה".
עקב זאת, היא מעבירה את בני מקום בכיתה לעיתים קרובות מאד. לעיתים כאשר הוא מגיע לבית הספר אינו יודע היכן הוא יושב. יש לציין שבני אינו מוגדר כילד " אלים" חס וחלילה. כאשר מישהו מציק לו , הוא נוהג להחזיר למרות שהסברתי לו לא לעשות זאת וליידע את המורה. יש לי תחושה שהמורה לא ממש יודעת איך להתמודד עם בעיות התנהגות ופטפוטים ונוהגת לרשום הערות ולהעביר מקומות. אני לא יודעת מה לעשות בעצמי. אני משוחחת איתו רבות ואף שוללת ממנו דברים שאוהב. אך אני לא רואה שזה עוזר. אני לא יודעת מה הסיבה לכך שהוא מגיב בתוקפנות / אלימות. כאשר אני מגיעה לבית הספר, נראה שהוא מקסים עם ילדים והמורה אף ציינה שאוהבים אותו בכיתה.
גם בבית קורה שיש תוקפנות מצידו כאשר אנו כועסים עליו או עושים משהו שאינו לרוחו ואז די בקלות הוא יכול לתת מכה לאביו או לי. מיד הוא נכנס לחדר כדי לחשוב על מעשיו ואחר כך מבקש סליחה.
זהו ילדי היחיד ואני מאד חוששת לו. אני לא רוצה שבבית הספר יצא לו שם של ילד בעייתי..
רשמתי אותו לחוג כדורגל וגודו כדי שקצת |יפרוק" .
מה עוד לעשות?
האם זה מצריך פנייה לפסיכולוגית?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות אצל ילד בן 6- - תגובה
סמדר ריינר26/10/2011שלום טל,
קודם כל חשוב להכיר בבעיה. לפעמים יותר קל לבוא בטענות אל המורה ולהגן על הילד. את מתארת ילד שגם בבית מרביץ לכם, ועדיין את טוענת שהוא לא ילד אלים. אז כנראה שהילד כן מתנהג באלימות, ולא מוכן לקבל סמכות וגבולות, בבית ובבית הספר. נראה לי שכדאי שתפנו להדרכת הורים כדי להתמודד טוב יותר עם הצבת גבולות לילד. אתם יכולים להתחיל בפניה לפסיכולוגית בית הספר כדי לקבל המשך הכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי יש את הבעיה
אמא מודאגת08/11/2011היי,
גם אצלי יש את אותה הבעיה, הייתי שמחה לקבל תגובות, איך להתמודד? מה עליי להגיב למורה שכל יום אני מקבלת הערות? הגננת החליטה לעשות עם כמה ילדים בגן טבלה שבא היא מדביקה מדבקות ירוק= התנהג יפה בלי אלימות, מדבקה אדומה= השתמש באלימות, הטבלה היא יומית. הבן שלי הוא בן בכור ויש לו אח הקטן ממנו בשנתיים, גם בני אינו אלים בדרך כלל, אבל כל הזמן היא רושמת שהוא הפליק, הוא דחף וכו'.... עזרה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)