ילדה בת 3 עצבנית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3 עצבנית
    מיכל
    25/10/2011

יש לנו ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים , השנה נכנסה לגן חדש בעקבות מעבר לעיר חדשה.
    בגן היא מתפקדת בצורה נפלאה , חברותית , פעילה וכו' , אך מרגע שאני אוספת אותה מהגן היא עצבנית , כעוסה ובעלת מצבי רוח משתנים כמו של אישה לפני מחזור ....
    אני משתדלת להיות סבלנית ולהכיל את הכעסים שלה - מנסה לדובב אותה כשהיא רגועה על מנת להבין על מה היא כועסת - אך היא לא יודעת ( לפי דעתי ) להגיד .
    זה יכול להיות על כל שטות וכל דבר הכי קטן שלא מסתדר לה ( השניצל לא חתוך מספיק קטן / גדול , השמיכה לא מונחת בצורה המתאימה וכו' ) וגם בלי סיבה נראית לעין .
    היא מגיבה בזעם עצום , מרביצה וצועקת עלינו . כמובן שאנחנו מגיבים באסרטיביות לעניין המכות ומסבירים בכל פעם שזה קורה שאנחנו לא מרביצים וכו' ( מידי פעם היא מצליחה לעצור את עצמה והלרביץ לחפץ שלידה ואז אני אומרת לה שלהרביץ לשולחן או לכסא זה בסדר )
    מאוד כואב לי לראות אותה כ"כ עצבנית וכעוסה , אני מניחה שיש משהו שמתסכל אותה אבל אני לא מצליחה להבין מה , כשהיא לא כועסת היא ילדה נהדרת , שמחה ומלאת חיים שממלאת אותנו שאושר גדול . אבל בשבועות האחרונים ממש קשה לי לבלות איתה את שעות אחה"צ - זה הפך להיות סיוט ואני רק מחכה לשעת הערב כדי לנוח מהמלחמות .

זקוקה לאיזו עצה טובה .
    בברכה , מיכל .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3 עצבנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3 עצבנית - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/10/2011

מיכל שלום,
    הבת שלך עברה לא רק את שינוי הגן, אלא גם מעבר בית, ואולי שינויים נוספים במשפחה שמכניסים אותה למתח. אולם יחד עם זאת, חלק מביטויי הכעס והמרדנות מאפיינים את כל הילדים בגילה, גם אלו שלא חוו שינויים כלשהם. זהו שלב התפתחותי בו באמת הכעס נחווה על-ידי ההורים כמשהו חסר שליטה וחסר פרופורציות (כפי שנתת השוואה לתנודות מצב רוח במחזור...). מבחינת הילדה ההתנהגות שלה בלתי מובנת גם לה עצמה, אולם הצבת גבולות עקבית ומיידית עשויה לעזור מאוד בהפחתת ההתנהגויות הללו.
    בנוסף, כדאי שגם את תתארגני בהתאם מבחינה נפשית כשאת אוספת אותה מהגן, תנוחי מעט לפני ואולי תאכלי ותשתי משהו קל. זה יעזור לך להגיב ממקום רגוע יותר. בנוסף, זה הזמן להיעזר בדמויות התומכות מעט יותר בשעות אחה"צ.
    מקווה שהדברים עזרו,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו