מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חוזרתרוית26/01/2008
שלום רב,
בתי בת 3.3 ולאחרונה נתקלתי בשתי תופעות מטרידות ומדאיגות:
1.לעיתים כשהיא בוכה,היא לא שולטת בצרכיה ומטילה שתן במכנסיים,הדבר קורה לרוב בגן כשהיא נעלבת או כועסת -לדברי הצוות(יש לציין שהיא ילדה מאוד רגישה). באופן אישי אני נתקלתי בפעם -פעמיים שזה קרה בבית.
האם יש לכך הסבר/טיפול או שהדבר יחלוף מאליו.
2.כמעט כל לילה היא מתעוררת בבהלה וטוענת כי יש עכבר/חתול בבית ומבקשת להכנס איתנו למיטה (שלזה אנחנו ממש לא מסכימים)או שנישאר איתה בחדר שלה.
למרות ההסברים ,היא לא ממש מצליחה להירגע וכמעט כל כמה דקות היא קוראת לנו ומבקשת את קירבתנו בתירוצים שונים(תכסו אותי, אני צריכה פיפי/קקי, קר לי ,מים ושוב מעלה את נושא העכבר וכו') הדבר נמשך למשך כל הלילה ...עד הבוקר.
אני לא יודעת איך להתנהג במצב שכזה:הסברים,חיבוקים ונישוקים לא ממש עוזרים ..הדלקת האור גם לא עוזר,ואני כבר על סף ייאוש ,אני לא יודעת האם היא מושכת את הגבולות "ומתמרנת אותנו" או שבאמת קיימים אצלה חרדות ויש צורך לנהוג בסבלנות "ולרקוד לפי החליל שלה" -
חשוב לציין שיש לה על הקיר דמות מצוירת של כלבלב שגם אותו היא מבקשת להסתיר מתוך טענה שהיא מפחדת ממנו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה ופחדים בגיל 3
שושי יעקובי29/01/2008רווית שלום.
תגובת הרטבה בזמן בכי קשורה להתמודדות של ביתך עם תחושות כעס וקונפליקט עם מבוגר. אצל ילדים מסוימים רגשות של כעס מעוררות חרדה ורגרסיה להתנהגות ילדותית יותר.
ראי תשובה לשאלה דומה שנשאלה פה בפורום (תשובה למזי - בדף הנוכחי)
הפחדים בלילה בגיל שלוש הם תוצאה של התפתחות רגשית וקוגניטיבית שהילד מרגיש את הנפרדות שלו וזקוק לקרבה של הוריו על מנת להרגע. ושוב אני מפנה אותך לקרוא את התגובות השונות שכתבנו פה בפורום להורים בנושא של שינה.
יחד עם זאת לאור מכלול התגובות שאת מתארת: הרטבה בזמן בכי, פחדים בלילה ובקשה להיות בקרבתכם - נראה לי כתגובה להריון המתקדם שלך. ציינת את זה בפנייה המקורית שלך. נראה כי הילדה שלך מגיבה לשינוי שהיא חשה שכבר מתרחש אצלך, והיא חרדה יותר מההתרחקות ממך כשהיא בעצומו של שלב גדילה שמשמעותו גם היפרדות והתרחקות. לכן היא זקוקה להרגעה שהקרבה שלך מעניקה לה.
לכן אולי היא נצמדת יותר אליכם ומגיבה בצורה רגרסיבית לקונפליקטים. מומלץ לדבר אתה על ההריון ועל הילד התינוק החדש שיגיע, לאפשר לה לבטא תחושות ומחשבות. אולי היא מרגישה שאמא עכשיו פחות פנויה בשבילה בגלל ההריון, אולי היא חוששת מה יהיה כשיבוא תינוק הביתה. באמצעות ספרים על הנושא או משחק עם בובות וחיות את יכולה לנסות ולשוחח אתה על הדברים הללו ובכך להקל על החרדה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)