הבעות פנים מלוות בתנועות גוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבעות פנים מלוות בתנועות גוף
    נורית
    28/10/2011

שלום,
    בני בן ה-5 לומד בגן חובה לאחר תקופה של 3שנים בגן הפרטי. לעניות דעתי המאפיין הבולט והעיקרי אצל בני הוא שהוא "לייט בלומר". אני רוצה לפתוח ולומר כי התנהגות בני בבית היא שונה מהתנהגותו בגן. בבית הוא שר שירים, חייכן, רעשן, קולני,דעתן, דמות דומיננטית,מצחיק ואפילו מוגדר כ"ליצן משפחתי" בקרב המשפחה המורחבת. בנוסף,הוא נוטה לחקות את "הגננת" באופן חיובי ע"י כך שהוא משתמש בלוח ונותן הסברים ופירוט (מעין משחק דמיוני). לאחרונה(מזה שלושה שבועות) החל להתנהג באופן די מוזר שלא הופיע קודם. לדוגמה: החל עם הבעות פנים המבטאות כעס בליווי של תנועות גוף(הרמת ידיים). אם הייתי יכולה להשתמש בשפה ציורית: מעין התגוננות של חיה המרימה את ידיה ובנוסף משמיע קול:"אה..."(לעיתים משמיע קולות ולעיתים לא). דוגמה נוספת היא- בשבוע שעבר לקחתי אותו לשיעור נסיון בכדור-סל כמובן שהילד הביע רצון להשתתף בחוג זה, אך פתאום באמצע השיעור תוך כדי שאני צופה, ניגש אליי עם הבעות הפנים ותנועות הגוף וממש רצה לבכות(כנראה שהוא נפגע מאחד הילדים או המאמן) הרגעתי אותו וניסיתי לשכנע אותו שישוב לשיעור ובעזרת המדריך הילד חזר ושיתף פעולה, אך בסוף החוג כעס ואמר כי אינו מעוניין להשתתף בחוג. בני הוא לא טיפוס חברותי במיוחד אך בגן הקודם תמיד היו לו חברים(6-7) שאהב לשחק עימם. על פניו נראה כי נורא קשה לבני עם שינויים. אני יכולה לומר כי התנהגותו האחרונה ממש מדאיגה. כל זמן שהוא מתרגש או נפגע מגורם חיצוני זר שהוא לא מכיר הוא מגיב כך.הייתי רוצה לשתף אותך בכמה שיחות שלי עם הגננת. לפיה, בתחילת השנה היה לרוב משחק לבד אך שהיא תיווכה בינו לבין הילדים הוא שיחק עמם. היום הוא כבר משחק ביוזמתו עם מס' ילדים ורכש מס' חברים 4-5. (לא ציינתי שהוא לא מכיר אף אחד מכיוון שעברנו בשנה שעברה דירה).בנוסף ציינה הגננת שהילדים נורא אוהבים להיות בחברתו. פניתי לגננת והיא טענה שהתנהגות מהסוג הזה לא הופיעה אצל בני, אך עם זאת שמה לב כי מתחילת השנה בני מגלה נוקשות בגוף ולעיתים הבעת פנים של מבוכה כל פעם שהוא מקבל מחמאה. אני יכולה להעיד על מס' מצבים שבני הפתיע אותי - באופן יחסי הוא מרגיש "פתוח" יותר כשהוא נמצא מחוץ לבית עם אנשים. הוא מרגיש חופשי לדבר ולהגיב (בטונים הרבה יותר גבוהים)מאשר הוא נמצא במסגרת, בגן. הייתי רוצה לדעת מהם הגורמים לתופעה זו? איך אני יכולה לעזור לו מהבחינה הזו וגם מבחינה חברתית? והאם כדאי לי לקחת אותו לשיעור נוסף בכדורסל (נכון לעכשיו מביע נכונות להשתתף בחוג, אך במקום אחר)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממתינה לתשובה

נורית
    30/10/2011

אני מאוד מקווה שאני אקבל תגובה בהקדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה

נורית
    31/10/2011

הי,

האמת היא שאני נורא מעוניינת לדעת את דעתכם בנושא. כמובן, מקווה שזה יהיה בהקדם האפשרי. אני נורא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין תשובה

נורית
    02/11/2011

שלום,

אם אין באפשרותכן להגיב אני מבקשת שתציינו שאת, מכיוון שראיתי שהגבתן לשאלות שנשאלו הרבה ימים אחריי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףףףףף!!!!! מחכה לעיצה כלשהי

נורית
    03/11/2011

זה כבר מס' פעמים שאני מנסה ליצור אתכם קשר, אך לצערי ללא הועיל. הפנייה שלי אליכן היא מה-28 באוקטובר בעוד שאנשים שונים כתבו הרבה אחריי וקיבלו עיצה. הייתי שמחה אילו הייתי מקבלת תגובה לכאן ולכאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעות פנים מלוות בתנועות גוף - תגובה

ליאת גרוס
    03/11/2011

שלום נורית.
    אני מנסה להבין את האופי של הפרצופים והקולות שאת מתארת. חשוב לי לשאול עד כמה התנועות הפרצופים והקולות הן בשליטתו או שמטא מדובר בטיקים. כך או כך התנהגותו מבטאת מתח רגשי . העובדה שבבית רגוע בהרבה מעודדת.
    כדאי לנסות להבין מה מלחיץ אותו ו"על מה זה יושב". מבוכבו לנוכח מחמאות קשורה אולי לדימוי עצמי נמוך.

העובדה כי חש יותר מתוח בגן הגיונית . זו מסגרת הדורשת יכולות התמנודדות שונות לגמרי מאשר בבית. נסי להפגיש אותו עם חברים אחה"צ. המון חיזוקים וחיזוק הביטחון העצמי. הרבה התנסויות חיוביות של הצלחה אישית.אם מעוניין ללכת לשיעור נסיון נוסף קחי אותו ועודדי אותו להתמודד. נסי לשאול את עצמך מה קרה לאחרונה שמסביר את ההתדרדרות במצבו.
    אם מדובר על טיקים - זה כבר סימן הזהרה למתח רב שווה לפנות לאיש מקצוע טיפולי ובמקביל לנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נורית
    03/11/2011

אני מודה לך באופן אישי על התגובה המהירה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ליאת גרוס
    03/11/2011

מקווה שדברים יסתדרו וירגעו. לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו