שינוי בהתנהגות והכנה לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות והכנה לגן
    אמאפעםראשונה
    29/10/2011

שלום! בני בן 9 וחצי חודשים. היה איתי בבית7 חודשים ובחודשיים האחרונים על אבא שלו.. שבוע הבא נכנס לגן.
    עד היום נרדם לבד, משחק עם עצמו, ילד מאד מאד פעיל פיזית (כל הזמן בתנועה) חייכן - וגם אם בוכה היה "מתלונן" ולא ממש ממש בוכה.
    לפני שלושה ימים הסבתא עשתה עליו ביביסטר (מחמש בערב עד הלילה) והוא היה בסד גמור נרדם בלי בעיה. הבעיה שמאז ממש שינה התנהגות - התחיל לבכות ממש עם צעקות (כמו שאומרים לבכות מכל הלב) ששמים אותו במיטה. ישן פחות ביום ובלילה. בלילה הזה בכלל היה שיא שהתעורר בשלוש בבוקר (כבר הרבה זמן שישן לילה שלם) בבכי נוראי ואז בחמש וחצי בבוקר.
    אני מבינה שיש שינוי התנהגות כל הזמן אצל תינוקות השאלה שלי זה איך להתיחס לעניין? אני לא רוצה להרגיל להתעוררויות לילה והרגעה רק ביידים...
    שבוע הבא הוא מתחיל גן (איזה תזמון) יש המלצות?
    אולי זה רק שיניים ואני סתם בלחץ... אבל בהרגשה זה רגשי...
    תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות והכנה לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות והכנה לגן - תגובה

נעמה סבג שמש
    30/10/2011

היי,

על פניו, ברור מדוע את מרגישה שיש קשר ישיר בין הדברים.
    כמה זמן ההתנהגות החדשה נמשכת?
    האם את מקפידה להרדימו בשעה סבירה?
    האם את ניגשת מיד בכל התעוררות? האם את יודעת כיצד לתת מענה מרחוק? שאלות אילו הם קריטיות כדי להבין מדוע הבעיה החריפה.
    לא מעט פעמים מתחילה רגרסיה, אך בשל התנהלות הורית לא נכונה היא מתקבעת ואף מחמירה.
    יכול להיות שהתנהלות שהתאימה בעבר אינה מתאימה היום. שימי לב אם בהרדמה יש גורם תלות מעורב א שמא, את עמוד התווך בה.

בברכה,

נעמה סבג שמש, מנהלת רשת ומכללת עידן ההורות.
    יועצת שינה ומנחת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה - תשובות לשאלות...

אמאפעםראשונה
    31/10/2011

אני מרדימה אותו אחרי טקס של אוכל (יונק), מקלחת, ואז למיטה.
    נותנת חיבוק ונשיקה ויוצאת מהחדר...
    נרדם בלי שאני בחדר. לפעמים נעמד וקורא לנו - לא רצה אליו אם ממשיך לעמוד אני נכנסת שוב ושוב נותנת חיבוק ונשיקה ומשכיבה אותו - לפעמים נרדם ישר אבל בדרך כלל בין 5 ל 15 דקות.
    היו 3 ימים כאלה ועכשיו זה (טפו טפו טפו) די עבר. בשבת היינו אצל הסבתא והיא לקחה אותו לסיבוב בחצר. אחרי כמה דקות שקלט שאנחנו אל שם עשה פרצוץ נעלב וממש התחיל לבכות. חשוב לי לציין שזה ממש לו מתאים לו אבל אולי זה הגיל של חרדת הנטישה?
    ואם כן - זה בא בתזמון "מושלם" כי מחר יום ראשון בגן.
    יש המלצות??
    תודה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו