מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השתוללות חסרת שליטה לפני השינהנוגה30/10/2011
שלום רב!
ביתי בת 5.8 ילדה אהובה ואוהבת, חברותית ממושמעת למדי, אינטלגנטית ומבינה. מפגינה התנהגות חסרת שליטה של ממש לפני השינה לעיתים די קרובות. בשלב שבו היא צריכה לצחצח שינויים אחרי האוכל ולהכנס למיטה היא מתחילה להשתולל בכל הבית, להתחבא מאחורי הספות, לירוק עלינו, לקלל. היא לא מקשיבה לדבר שאנו אומרים לה ונכנסת ל"עמוק" מוטרף. לא מצליחה להרגע בשום צורה שהיא.
ניסינו הכל!!
1. להתעלם- לא לתת תשומת לב שלילית ובכלל, לא עזר פירקה את הבית לחלוטין ושברה דברים, ירקה ופזרה את הפח.
2. לצפר בבוקר במשהו קטן אם היא נכנסת יפה - עזר וחזר על עצמו. כשהיא משתוללת אי אפשר לדבר איתה אפילו.
3.לתת עונש אין טלויזיה בבוקר - שמה פס ולא אכפת לה גם בבוקר.
מכיוון שאני מודעת לעובדה שקשה לילדים להפרד בלילה מהוריהם אני מנסה הכל אני לא רוצה ויכולה נפשית להשתמש בכוח כי לדעתי אין זה חינוך יעיל לא בטווח הקרוב ובטח לא ברחוק, לרוב אני מצליחה להשאר מאוד רגועה אפילו לא מרימה את הקול אלא אומרת בביטחון שהגיע הזמן לצחצח שיניים ולהכנס למיטה, מה עוד אפשר לנסות?.הילדה מאוד עייפה היא נרדמת אחרי 5 דקות במיטה בדרך כלל...(הולכת לישון בשעה סבירה לגילה).
אשמח אם תשפכי קצת אור על הנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתוללות חסרת שליטה לפני השינה - תגובה
נעמה סבג שמש30/10/2011נוגה שלום,
מהי שעה סבירה לגילה?
כמו שאת מתארת היא נרדמת מאד מהר. האם יש סיפור שאתם קוראים יחד לפני השינה או משהו בטקס שינה שמאד מקרב? האם ניסית להכניס משחק או סיפור, שייעשו רק כאשר היא כבר מוכנה במיטה, כדי שיהיה לה למה לחכות?
ממתי החלה התנהגות זו?
אשמח ליותר מידע.
בברכה,
נעמה סבג שמש, מנהלת רשת ומכללת עידן ההורות.
יועצת שינה ומנחת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף משתוללת לפני השינה
נוגה31/10/2011הי!
הולכת לישון בין 7-8 בערב. נרדמת מייד. לעיתים אחרי מים, פיפי וכד' מקסימום 10 דקות..
בעבר עד לפני שנה היה טכס קריאת סיפור. הפסקתי אותו כי היא עייפה מידי לסיפור וגם אני למען האמת, הזמן נמרח במיטה בזמן קריאת הסיפור וזה פשוט מתיש.. אנחנו יחד מ2 בצהרים ועושות דברים רבים יחדיו שמקרבים. משחק וסיפור מורחים את זמן ההשכבה בשעה...בקיצור היא מורחת את הזמן החל מארוחת הערב שלוקחת שעות ועד הכניסה למיטה. אנחנו מתחילים מוקדם כדי להכנס למיטה לפני שהעיפות משתלטת והתקף ה"עמוק" מתחיל. זה לא קורה כל יום, אלא אחת לשבועיים אחרי אכילת סוכר ורמת עייפות גבוהה (אחרי השעה 7 הסיכון עולה...) לא זוכרת מתי זה התחיל לפחות שנה.
כשזה מתחיל (בדרך כלל בשלב צחצוח השיניים) בצחקוקים והשתוללות ומתדרדר לזריקת חפצים,יריקות, השתוללות טריקת דלתות, מחבואים והתעלמות מוחלטת מאיתנו לא משנה מה עושים או לא עושים...זה מתדרדר מהר ואי אפשר לעצור את זה ברגע שהיא כבר באטרף.
מקווה שנתתי מספיק אינפורציה
ממתינה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)