מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שלא רוצה לעשות כלום בגןאורית31/10/2011
יש לי ילד בן 4.5 שנים. מבקר בגן טרום חובה פרטי. הוא ילד מפותח מאוד מבחינה קוגניטיבית, בעיקר בתחום השפתי. סקרן מאוד וצמא לידע. הוא נהנה מאוד ממשחקי דמיון כגון פליימוביל, סיפורים מעניינים ובעיקר אוהב לשאול שאלות ולקבל תשובות. היום הגננת אמרה לי שהוא לא עושה כמעט כלום בגן. נמנע מפעילויות שולחן למיניהן, בחצר בדרך כלל סתובב או יושב ומחלק הוראות לחברים. היא העלתה חשש שבעתיד יהיו לו קשיים בבי"ס, בכתיבה וכדומה.
יש לו חברים אשר גם אוהבים לבוא אליו הבייתה וגם הוא נהנה לשחק איתם. יש לו קושי רב מאוד במעברים ולעיתים קרובות ביצוע מעברים גדולים כגון יציאה מהבית (אפילו למקומות אהובים) ואף מעברים קטנים כגון כניסה למקלחת - גוררים התפרצויות זעם ארוכות שעיקרן בכי וסירוב ללכת. כשהוא עייף או עצוב הוא מרבה להתלונן על מיחושים פיזיים (כואבת לי הרגל) או להתלונן שהוא רעב.
אני מוטרדת ממה שהגננת אמרה כי קיוויתי שדווקא בגן הוא יותר פעיל מהבית ומצער אותי לחשוב שלא כך. לפעמים אני מרגישה שהוא פשוט "עצלן" ומתוסכלת מכך שאני לא מצליחה להניע אותו לפעולה. בנוסף על כך הוא גם החל להעלות במשקל מכיוון שהוא לא מספיק פעיל ומאוד אוהב לאכול. יש לציין כי האוכל בבית די בריא אבל הוא מבקש לאכול לעיתים קרובות כך שהכמויות גדולות.
אשמח לשמוע דיעה - האם לנסות הניע אותו בדרכים נוספות (ומהן) או להניח לו לקבל אותו כפי שהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שלא רוצה לעשות כלום בגן - תגובה
סמדר ריינר01/11/2011שלום אורית,
הבן שלך לא עצלן, אלא פשוט חרד. הוא חרד ממצבים חדשים שבהם אין לו שליטה ומעדיף להישאר באיזורי הנוחות שלו. יכול להיות שהוא חושש מפעילויות מסויימות כי חושש שהוא פחות טוב בהן, והדברים שהוא מרגיש טוב בהם הם בעיקר בתחומים הוורבליים ובמתחום הדמיון ופחות בתחום הגופני והמוטוריקה למיניה. אני חושבת שחשוב כן לעודד אותו לנסות מדי פעם משהו חדש, בצורה הדרגתית, קטנה ולא מאיימת. חשוב ללוות אותו במעברים שקשים לו בסבלנות, עדינות, לעשות הכנה לפני המעבר, לאפשר לו לקחת איתו חפץ מעבר קטן, אפילו למקלחת, כמו כן הייתי מנסה לקבוע פגישת אבחון אצל מרפאה בעיסוק כדי לבדוק האם יש משהו בתחום הסנסומוטורי שמחזק את הנטייה שלו לא להתנסות בדברים שכוללים מעורבות של הגוף (כולל מקלחת למשל) וקואורדיניציה (למשל פעילויות שולחן, עבודות יצירה, משחקי כדור וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורית01/11/2011אני חושבת שקלעת למטרה, מה גם שיש לו היסטוריה של חרדות - מחרקים, יציאה מהבית אשר נראה ששככה כמעט לגמרי אבל כנראה לובשת צורה אחרת כעת, מבלבלת יותר. אני רואה שהוא במצוקה לעיתים ומרגישה שמאוד קשה לי לעזור ולהוציא אותו מהמקום של הקושי והלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
אורית01/11/2011האם אכילת היתר היא גם קשורה לדעתך לענין החרדה? הוא מרבה לבקש אוכל, לאוו דווקא ממתקים אבל כל הזמן בקשות לאוכל, כשאני מבקשת שינסה להקשיב לגוף שלו ולבחון אם הוא באמת רעב או סתם משועמם/רוצה חיבוק/עייף וכדומה, הוא טוען שהוא באמת רעב (גם לאחר אכילת טוסט ופרי למשל). אני לא כל כך יודעת איך להתמודד אם זה - מצד אחד אני לא רוצה לעשות מזה עניין ולהפוך את האוכל למאבק. מצד שני אני חושבת שחשוב להציב גבולות בנושא, מה גם שהוא כבר ממש מתחיל להשמין. כאמור לעיל הוא גם די נמנע מפעילויות פיזיות אינטנסיביות כך שהאכילה לא מתאזנת עם שריפת קלוריות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
סמדר ריינר02/11/2011שלום אורית,
מאוד יכול להיות שכן. כל דבר שאנחנו עושים בצורה אובססיבית בלי לשים לב לצורך האמיתי שלנו בו יש בו מין החרדתיות.
אם את מזהה חרדה כוללת, שהיא מין מצב כללי שלו, מאוד כדאי לפנות לטיפול למסודר, שמלווה בהדרכת הורים שגם ינחה אותך איך לפעול בצורה יותר ספציפית בנושא האכילה ובשאר הנושאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)