מבקשת תשובה למכתב שנשלח לפני זמן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבקשת תשובה למכתב שנשלח לפני זמן
    יהודית
    02/11/2011

יש לי ילד בן 4 וחצי שעד גיל 4 בערך התנהג רגיל, שיחק עם החברים והיה מקסים. לפני כחצי שנה הילד התחיל לפחד להיות לבד במקום מסוים. כשהוא לא רואה את אבא או אמא שלו לידו הוא נכנס ללחץ והסטריה ומתחיל לבכות בצרחות. הוא לא הולך לשחק עם החברים כשנמצאים באותו מקום אלא יושב ליד אבא שלו ומתעסק לבד. אם יש במקום מסוים הרבה אנשים אפילו שהוא מכיר אותם הוא חייב להיות ליד אחד ההורים כי אחרת אם אנחנו זזים לרגע והוא לא רואה אותנו הוא נכנס להסטריה אפילו כשהולך לשירותים באותו מקום צריך שילווה אותו. אני מוכרחה לציין שבמקום הלימודים שלו הוא שקט אך מתנהג מקסים וכן בבית הוא מקסים. (הוא מוציא את כל האנרגיה שלו בבית. גם מה שלא הוציא בחוץ). חיכיתי עד עכשיו כי חשבתי שזה יעבור לו לבד אבל זה ממשיך ולא עוזב אותו. רציתי לשאול האם כדאי לדבר איתו על זה או אולי להתעלם וזה יבוא לו לבד כשירצה. ואם כן כיצד לעשות זאת והאם זו תופעה מוכרת בגיל הזה או שזה מצריך טיפול מקצועי. האם כדאי לחכות או לא. אודה לכם אם תענו לי בהקדם ואדע כיצד לפעול. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת תשובה למכתב שנשלח לפני זמן - תגובה

סמדר ריינר
    03/11/2011

שלום יהודית,
    בודאי שזו לא תופעה נורמלית בגיל להזה, ובודאי שצריך לעשות עם זה משהו. חשוב לעודד אותו באופן הדרגתי ועדין, ליותר עצמאות ויכולת להיפרד מכם. הילד בחרדה. אתם מוזמנים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים ולראות אם יש שם רעיונות שמתאים לכם ליישם לגבי הפחד של בנכם להתרחק מכם. אם אתם לא מצליחים כדאי לפנות לטיפול מקצועי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו