מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בריונות בין ילדות בגןאימוש02/11/2011
שלום,
ביתי בת ה- 3 ותשעה חודשים החלה בתחילת השנה גן חדש, גן עירייה טרום וטרום טרום חובה.
ביתי ילדה שקטה, מתוקה מקסימה מאד מאד חברותית ומאד נבונה וחכמה.
לאחרונה הבחנתי בבעיה בגן, ישנה ילדה יותר גדולה ממנה פיזית ומבחינת הגיל, ילדה דומיננטית ושתלטנית שמפעילה עליה ביריונות מבחינה נפשית כמובן.
לפי הבנתי זה התחיל לפני כשבוע כשהיא אמרה לילדה אחרת לא להיות חברה של בתי,
ונמשך בזה שהתברר לי בדיעבד שבתי מביאה לה "מתנות " כל יום.
לאחר שעירבתי את הגננת שמשהו בילדה שלי נראה לא כתמול שלשום ושבתי כבוייה,
היא החלה לעשות תצפית על בתי ועל מספר ילדות.
היא ציינה בפני שבתי נתנה לילדההזאת שרשרת, "כי רציתי לתת לה מתנה".
היום בבוקר, בתי אמרה לי שהיא רוצה להביא משהו לילדה הזאת, שאלתי למה, יש לה יום הולדת? והיא ציינה בפניי שהיא כל יום מביאה לה משהו כי כך היא אמרה לה.
אמרתי לבתי שאם מישהו רוצה לשחק איתה במשחקים הוא מוזמן אליה הביתה, ושאלתי אותה אם היא רוצה שהילדה תבוא אליה הביתה. בתי אמרה לי בהחלטיות לא! אני רק רוצה להביא לה דברים.
שאלתי הגדולה היא מה לעשות, איך לחזק את בתי מבחינת הבטחון, הרי ברור שהילדה מנצלת את טוב ליבה, ואת זה שהיא רוצה להיות חברה שלה. והיום זו הילדה הזאת ומחר זהו ילדה אחרת. ממש חבל לי על בתי שמאד מאד אוהבת חברים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריונות בין ילדות בגן - תגובה
סמדר ריינר03/11/2011שלום לך,
נראה לי חשוב שתסבירי לבתך בצורה מאוד ברורה שגם אם הילדה אומרת להביא מתנות היא לא חייבת לעשות כך, וזה לא בסדר שהילדה אומרת את זה ומותר לה להתנגד ושהיא יכולה למצוא חברות אחרות בגן, ולסייע לה להזמין ילדות אחרות הבייתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)