מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אכלן כפייתי או גיל?אמא03/11/2011
שלום
אני אמא לילד שבשבוע הבא יהייה בן 3.
לאחרונה התחילה להדאיג אותי כמות האוכל או היחס שלו לאוכל או שאני לא מוצאת מילים נכונות...זה התחיל מזה שכבר מגיל 4 חודשים אכל אוכל מוצק מכיוון שהיה לו ריפלוקס והיה קשה להשביע אותו ואז הוא גדל וזה היה חמוד שהוא אוכל כמו גבר קטו אבל מאז שהגננת בגן ציינה בפניי בהוא ממש אוהב לאכול וכשהוא הוא מסיים הוא מבקש עוד התחלתי ליחס לזה יותר תשומת לב וגם בבית זה ככה הוא מסיים רוצה עוד או נומר שהוא אכל ארוחת בוקר ואחריי חצי שעה מישהו אחר ישב לאכול הוא מיד מתעניין ורוצה לטעום או להצטרף בדרך זו או אחרת לארוחה זה קורה תמיד ואני בטוחה שלא מרעב אני חוששת שהוא הפך לאכלן כפייתי ואם כם אז מה עושין כדיי שלא יגד להיות ילד שמן ולא בריא...בבקשה תעזרו ךי אני ממש דואגת עף על פי שחברות עם 3 ו4 ילדים אומרות שזה גילל וזה יעבור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכלן כפייתי או גיל? - תגובה
סמדר ריינר03/11/2011שלום לך,
לא ברור לי מה הקשר לגיל. אין גיל שבו אוכלים יותר מדי. מצד שני גם אין למהר ולשים תוויות על הילד כגון "אכלן כפייתי" אם הוא שמן או מלא מדי ואת חושבת שהוא אוכל יותר מדי, כדאי להתייעץ עם תזונאית איך אפשר לשלוט על התזונה שלו יותר כך שתהיה יותר בריאה. כדאי גם לדאוג לכך שיתעניין בדברים נוספים, לעזור לו ולכוון אותו בשעות אחה"צ לתעסוקה, משחק ויצירה בבית ובחוץ, לפעמים אכילת יתר יכולה להיות קשורה לשיעמום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)